Quantcast
Jump to content

marypippin14

kaf620-e3 kawasaki mule side by side

Recommended Posts

Hey all my mule runs great until it gets hot then  just quits. won't start back have to plug battery in to charge it up seems like the  battery doesn't recharge when it is running.

Share this post


Link to post
Share on other sites


likely your generator (alternator) is charging right or not at all.

Does it make any noises when you try to start it after quits?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

The clicking sound is the starter solenoid, It clicks when i tries to engage, but doesn't have enough power to get it to engage.

 I  think i would start by doing the cheaper fix first, the battery.  It could be damaged and not charging  right.

https://www.batteriesplus.com/battery/utility-vehicle/kawasaki/kaf950-mule-3010-diesel-4x4/950cc

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Measure the voltage at the battery with the engine running at about 1500 RPM.  If over about 14 volts, your alternator is good.  If not, then suspect the alternator.  If you have the time, charge the battery and let is sit for 24 hrs.  If not at 12.6 vdc after that time, your battery can't hold a charge.  You don't want to shotgun parts replacement - it can get expensive if your shotgun is off target.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites


Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now



×