Quantcast
Jump to content

Bebop86

2014 volunteer stalls in gear

Recommended Posts

guys My son just brought home a 2014 volunteer with only 180 hrs- It starts right up but when I go to put it in gear it stalls- took the plug out -totally black- replaced it and still stalls in gear- HELP- thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites


Black plug means its running rich. Too much fuel not enough air.

It would be best to contact Cub Cadet to either get a service manual or tell you what might be causing it to run rich.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Ok got it- pays to read the manual- it will stall if put into gear with emergency brake on- so that solves that problem- thks

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By alywiski
      I just recently picked up a 2006 volunteer.  It is making a grinding noise that seems to be coming from the clutch or around there.  Sounds like a bering going out.  Trans goes into gear good and it drives good just makes the grinding noise at higher rpms and gets loud as soon as you pull you foot of the gas.  Does anyone know what could cause this or what i need to replace? thanks 
    • By etimc
      I suspect I have a faulty temp sensor but at the cost of the sensor plus 50 percent tariff plus the shipping cost to Costa Rica, i would like to confirm it - the Hisun 800 has 2 sensors - one in the radiator appears to be a fully open or fully closed bi-metal contact switch similar to the old household thermostats for your heating system. - My fans turn on and off automatically as they should and a jumper across the connector also triggers the fan - appears to be a simple logic circuit back to the computer that then trips a relay for the fans.  The second sensor is on the back cylinder almost hidden by the throttle body and idle control system - I have unplugged it, sprayed it with contact cleaner, checked the pins, tried to get a resistance reading across the sensor, reconnected it and still get a blinking red light on the display panel warning of high temperature - this occurs even when the buggy is still cold having just started it in the morning - I have not been able to trace out the other end of the cable on the display panel since it appears i will have to remove the entire front plastic to get to it - hoping i could confirm the resistance before i go to that step (this is the same buggy originally posted by Jim Magnuson last September when the spark arrestor overheated and burned the plastic pickup bed - I fixed that by removing and cleaning the spark arrestor and it has never glowed red again.  I would really like to put a guage in place of the digital idiot light since (from experience in automobiles) by the time the idiot light goes on you have already damaged the engine - Which brings the second question - would it be advisable to swap the front radiator sensor for a real sensor and then jumper the fans to always on condition at the connector so the computer contentedly thinks everything is working and it is doing its job ?
       
    • By johnpeter
      2014 Polaris RZR On Ebay
      https://www.ebay.com/itm/Polaris-RZR-1000-XP/323780543052?

    • By J.C.
      2017 Can-Am Maverick X3 X™ RS Turbo R Triple Black
      795 miles
      Just serviced and detailed.
      Well maintained and looked after.
      Stored in garage.
      Never tipped.
      S&B Particle Separator for cleaner air and longer engine life.
      Dragonfire 4 point harnesses
      Side mirrors
      Fire extinguisher
      Flag mount & flag.
      Street legal.

      2017 Aluma 7814ST Single Heavy Axle Utility Trailer
      $3100
      $250 spare tire.
      $75 vertical mount.
      $3425 + 8% tax = $3700 new

      $22,000 Maverick with trailer.
      $19,500 Maverick without trailer.
       
       


    • By Robynne Catheron
      Just wanted to say hi. I'm very thankful for this forum, because I recently purchased a 2012 Cub Cadet Volunteer.  I need to be able to maintain it myself instead of having a shop come and get it. The closest shop is about 50 miles away. I appreciate any and all help and advice! 
      I hope I don't wear out my welcome here. 


×
×
  • Create New...