Quantcast
Jump to content

Recommended Posts

I have a 2013 Intimidator with a 750 Kohler V2 engine. In the future I thought about swapping the engine with something that has more power. 
Does anyone have experience with engine swaps? Also what about swapping it with a motorcycle engine. Mine has the CVT with a 2 speed transmission. This was the first edition of the Intimidator and they basically used a lawn mower engine, so it’s a loud and runs 30 mph tops. 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Main things when engine swapping.

Crank shaft rotation (PTO side)

Crankshaft Diameter and length.

Mounting bolt configurations 

And throttle cable hook ups, as well as a charging system 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By justingrider
      Good morning everyone, appreciate any help on this.  I picked up a 2013 Hisun 800 for a project.  Previous owner had fried a lot of the electrical with a bunch of aftermarket audio equipment, so I have been replacing all of the wiring to give it a fresh start.  I'm 95% there with a couple of plugs I can't figure out where they need to be routed and the reason for me reaching out for help here.
      1.  A female 2-port white plug that comes off the end of the main harness, close to the side where the terminal hook ups tap into the battery.  It has a Blue/black-stripe wire and a White/blue-stripe wire. (Pictures: https://ibb.co/m9PRDqX and
      https://ibb.co/9pHZsFj). I'm assuming it is another single offset fuse or module like the other pieces around it but can't find anything on what it might be or that wire color combination in the manual/wiring diagrams...anyone know what this guy goes to?
      2.  On the crank position sensor (torque sensor), the wires that I have coming off of that are a green wire and blue/light-gray-stripe wire (https://ibb.co/FmJLJfs)...any idea on where this guy is suppose to plug in to?
      Again, thanks for any help you can provide!
      -Justin
       



    • By Lester
      I just got this today and the tires are 26 on 12's. was wondering what id the larges tire I can put with out any lifting? if you have pics that would be nice. thanks
    • By DJ530
      A few pictures (so far) of the engine work - eventually I will share wiring info and other details (if anyone is interested?)  should anyone else ever need to swap an engine in one of these. The replacement engine is a Harbor freight $750 special 670cc,  (lawn mower/industrial type lump) with a few minor upgrades. Should have it back together soon, bolted in. The cold weather slows me down! 




    • By Brokebuggy
      OK here goes.  I have a cub cadet volunteer with a fuel injected Kohler lh775.  This was brought to me from another shop since they couldn't figure it out.  
      Here's their story.
      came in for a water pump.  tech pulled the intake and a few other misc parts and replaced the water pump.  Reassembled and the motor was missing on cylinder 2.  replaced several parts and just couldn't get it to run on both cylinders.
       
      So in my shop we checked compression 155ish on both cylinders at wot.  I can get the motor to start if I hold the gas pedal in just the right place but at low RPM's it very rough.
      Pulled side cover and verified timing is correct and key ways are not sheared
      turned over motor with injectors out and they spray evenly and the same. best I can tell by eye
      installed new plugs and got motor to start and held it at higher RPM's for a few seconds.  cylinder 1 plug is dark cylinder 2 is still new and seems  damp with gas
      switched coils from 1-2 installed new plugs again and same test with same results.  
      The other shop replaced the ECU and harness.  No matter what parts I switch from cylinder 1 to cylinder 2 the problem stays on cylinder 2.  
       
      Any thought or ideas would be greatly appreciated  
    • By Wild child 911
      I have a 2018 model Hisun 450 EFI UTV. I have done over 6000 trouble free kilometers. About 4 weeks ago i felt that utv was not performing like it should. Done a compression test and found to be low. Replaced rings as they were worn. I drive in a very dusty environment. The problem of low power is still there. I have checked cam timing, valve clearances, compression up to 9.5 bar, done leak down test and valves are seating, stripped and cleaned fuel pump, removed and cleaned throttle body, checked for leaks on throttle body manifold, replaced spark plug, tested stator coil, tested hv coil,  checked all electrical connections, checked injector. UTV starts easily and idles for 5 seconds and cuts out. When utv starts, it will rev up the first time and then start to miss as if it goes into a limp mode. If i lift my foot of the accelerator utv will idle for 2 seconds and then die. It starts immediately again. Would the air flow/ air pressure sensor or exhaust gas(lambda) sensor cause this. I cannot test them as dont know the correct values. Any suggestions will be highly appreciated.


×
×
  • Create New...