Quantcast
Jump to content

4srmaintenance

New member from the PNW w/2007 Mule 3010

Recommended Posts

Hi, my name is Ethan and I’m new to the UTVBoard community. I'm looking to use this forum to ask mechanical questions and browse information that may help me troubleshoot problems that arise with my 2007 Kawasaki Mule 3010 Trans4x4 Diesel. Of course if I have any confident answers to other member questions I could offer potentially helpful information as well but at this point I’m not very familiar with these vehicles so my mechanical knowledge of them is extremely limited. I’m a lead general maintenance tech at a private community in Port Angeles, WA and part of my job is to service all the equipment we have to best of my ability within the limitations of the facility and tools we have. Our 2007 Kawasaki Mule is the one piece of equipment that gets the most use and we absolutely depend on it to enable maximum efficiency when performing the various duties of my job.

I look forward to being part of this forum connecting with people who I can learn from! Happy holidays BTW!

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By rmissildine
      Hello all.  I'm new to the forum and have read all the posts I could find concerning the 550 Mule, so far no one with my problem. So, I'll give it a go and hopefully get an answer.
      I got this mule about three years ago, had to do some minor repairs, and it's been a great machine. Last fall, I noticed an oil leak coming from the left side around the crankcase cover.  I was able to slow the leak considerably, but it still leaked.  I never had the time to tear it down due to work. I retire in March of this year and decided to fix it with a new cover gasket. I ordered a new gasket and crankshaft seal and while waiting for them to arrive, I began the tear down and cleaning of the mating surfaces.  Got the seal and gasket installed and the cover back on and torqued. Decided to crank it up and let it idle a bit to check for any oil leaks before I put the converters back on. Fired right up, let it idle for about 10 minutes, no leaks. I'm happy at this point...
      Next day, installed the inside converter cover, new belt and converters, not the outside cover though. I wanted to see how the new belt was going to work out. I still had the rear end jacked up so it wouldn't move.  Guess what, it wouldn't start up. Cranked over like always, just wouldn't start... Now I'm bummed. So I start checking gas, spark and everything is good. Even tried a squirt of starting fluid, and it did fire a couple of times but no start. Now I'm even more bummed. Time for a break.
      Now I've worked on everything from small engines to tractors and have never had this problem.  After a little thought I decided to run a compression test. The repair manual lists 115 - 178 psi as the correct range, I had 30 psi!!!!! What in the world happened over night. I did spray a light oil into the cylinder and it came up to about 60 psi but that was all I could get. I checked the valve clearances, their good.
      Sorry for the long post, but I hope someone can point me in the right direction cause I really like this little machine.
      Thanks for your help,
      Roger
    • By Travis
      Hi, all, I am here to say i have found an excellent source for kawasaki parts, It's run by  Eddie Babbit. It is called Kawasaki Partshouse. run by Babbits online, Muskegon Michigan. http://www.kawasakipartshouse.com/oemparts
      Just the other day i ordered piston rings, for my Mule 550, They got here and a Oil ring, and smaller ring were missing from the box, Kawasaki took responsibility for the "Accident" and  I had also contacted babbits, and they replied and they said" keep the old rings, order a new set and you just pay shipping" so i got $30 piston rings for 8.95!!!? Free shipping on orders over $50!!!
       
    • By Kmrider
      Tried to buy a 2020 Kawasaki Mule Pro FXT and was told their was a stop sale on them, but the dealer had no info on what the problem was or how long until a solution is found to whatever the issue is.   Anyone know anything about this?
    • By GDS
      I pulled the valve covers off the mule to adjust the valves. They have been tapping loudly. The two exhaust were correct but the 2 intakes were around .023. But the question is this As I was adjusting I found I could easy open the valve by lightly pressing. Should they should be stiffer than that?    


×
×
  • Create New...