Quantcast
Jump to content

K&N provides increased protection


utvman

Recommended Posts

Sharpen your RZR for competition, while protecting it from the elements that cut life out of your engine…

September 2008, K&N Engineering, Inc ., Releases a “New†Replacement High-Flow Air Filter (PL-8007 ) for all 2008-2009 Polaris RANGER RZR 800 Series and 800 Series “S†Model Side by Sides.

K&N delivers the same high-flow [...]

View the full article

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By didgeridoo
      Hello, All!  I've decided to replace the traction batteries in my 2018 Sector E1 with a 48V Lithium set. They may be expensive, but I figure the Discovery Dry Cell are, too. I am not looking for the max driving range, as I have never received near the brochured range to begin with, but a good mix of charge/ get work done/ charge is what I am expecting.
      I have settled on the 48V EAGL kit from bigbattery dot com. Each battery pack provides 30Ah. The kit ships with a charger, as well. The packs would be physically connected in parallel (using a busbar) to one another, maintaining the 48V voltage, but together would be able to provide the amp draw the buggy pulls when going up hill or towing a rake (rated 320 max continuous Amps). This is in comparison to the serial connection the eight 6V lead batteries. Each of the EAGL batteries looks to have its own BMS; am I correct in thinking I will have to use their included charger rather than (simply) changing the onboard charger to lithium mode? The chemistry of the pack is LiFe PO4, for what it's worth.  I haven't torn anything apart yet (to diagram), so  I am not sure how the dash will interpret the AMP draw, but the kit I am looking at includes a dash mounted charge indicator.
      If anyone has completed a similar conversion, do you have any tips? Specifically, how did you remove the original batteries, and how did you secure the new ones? I am guessing that almost any change from the stock batteries would involve at least some modifications. Any tips would be appreciated, especially things I may have failed to consider. Thanks!
    • By AlphaSerenity
      Hello,
      Before I invest $10k+ into a brand new UTV for the farm, I want to get my feet wet with a fixer upper and learn the mechanical side of things. I acquired a 2022 Hisun Axis 500 (Lowes-specific model) from an auction for $500. It has only 200 hours and 120 miles on the engine. It looks like the previous owner used it for ranch work and didn't drive it on trails, deep water/mud, or anything too crazy.
      While it runs and moves, it has some problems. It struggles to accelerate up any incline in high and low range and sometimes stalls when I let off of the throttle or change gears. When I apply throttle in neutral, it sounds like it is struggling for fuel/air and pops. When I decelerate, there is a grinding sound coming from the clutch, which I've read to be related to the one way bearing and is semi-common. The last thing I've observed is sometimes the speedometer display sometimes will show a much higher value for a few seconds after barely touching the throttle. Based on the documentation, if a problem is detected from the sensors, the instrument panel display should have an error code rendered on the screen in place of the time, but this isn't happening. Here is a video showing some of these issues (engine is exposed with console removed):
      https://www.youtube.com/watch?v=FFAkO5TaGps
       
      Here is another video of the clutches in action:
       
      I've done some research, but information on this specific unit and sister units is limited. There does seem to be transmission and clutch issues reported. I still need to check into the head gaskets. I don't have the equipment to test compression right now, but I do plan on ordering what is needed soon. I do have an order in place for some cables to read the diagnostics from the computer. There is a shop two hours away from me that works on Hisun products, but I am hoping the problem can be identified and is something within my ability to handle. Below is what I've already investigated.  I am leaning towards the primary clutch needing replacement right now.
      After getting it home and unloaded, I did the following maintenance/checks to it prior to operating it further:
      Changed the engine/clutch oil (and filter) and gear oils using manufacture recommended viscosity Changed the air filter and checked for cracks in the air intake flow. Verified good suction. Cleaned the throttle body Changed the spark plug and verified the gap was within spec (0.6-0.7mm) Changed the coil and coil wire Changed the fuel lines, fuel injector, and verified the fuel pump was outputting the correct initial prime pressure for ignition and continuous pressure after ignition. Also completely emptied the fuel tank and made sure octane 91+ fuel is being used per manufacturer specs. Ran seafoam through system too. Cleaned the spark arrester and verified no cracks or gaps in the exhaust flow Changed out the O2 sensor Checked all wired connections to ensure they were secured and no breaks were visible Checked the belt for tightness and for any signs of wear and tear Verified 4WD and the differential lock function as expected - still hesitates and struggles uphill Verified the fan gears in the shifter are not corroded and working as expected ECU was reset after replacing sensors and fuel-related parts  
       
      Thanks!
    • By moonrover
      Mine is overheated/burned/melt at connection with its wire connector, parts are ordered to replace both them.  This seems to be a common issue, and some of you already replaced it. I right now just connect the wires, so the fan runs  all the time whenever the initiation is on, but it's better let fan runs as needed with a working temperature sensor/switch. 
      Question: Does some coolant come out by removing the switch/sensor from radiator?  Or, is the threaded hole all the way inside radiator?   If the answer is yes,  I want to drain or extract  some coolant to make its level below the sensor before replacing it, so I don't make a mess with coolant spilled out 
      Thank you.  
    • By Ron from the Mitten
      I purchased a 2008 Qlink Rodeo 700 a few years ago.  I am from Michigan.  Anyone know of any local repair shops?  I had a dead battery, so I replaced that, started right up, ran the quad down the road, (this was last year), put it in the barn, shut it off.  then a couple weeks later, went to go start it again, and nothing.  I have power to the dash lights, horn, turn signals, wench etc, but nothing to the starter switch, and I hate electrical crap.  Battery still reads 12.x volts.
       
      Any suggestions would be amazing.  I've owned it over 2 years, and haven't run 1 tank of gas through it.  No time to screw with it, and very frustrated.  Hoping someone can offer some advice of value.
    • By alevins
      Good day all, 
      searching here but cannot find the answer,  Hisun been working fine and now reverse limiter seems to be engaging and cannot back up, cannot find a clear solution to disable the limiter. found a possible relay?  not sure which one or to cuut a wire at ecu but a picture or diagram would be helpful
      thank you for any help in advance
×
×
  • Create New...