Quantcast
Jump to content

MSU 500. Runs but will only move with full power.


Go to solution Solved by Kenh,

Recommended Posts

  • Solution
24 minutes ago, klm said:

Yes it does, hard to change.

How old is it, how many hours/miles?

I have a 2017 Massimo MSU500 side by side. It's not really that hard I have changed mine a couple of times to include the clutches primary and secondary also the wet clutch.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...
  • 1 month later...

Did you find resolution to your issue?  I am working on a 2018 Sector 750 and that is the same issue it was having.  I just got the wet clutch cover off and the clutch is bad.  Clutch material is missing and the clutch hub that is supposed to be machined smooth is grooved. Take your plastics off so you can get to the belt cover and then inspect the belt and primary & secondary pulleys/sheaves.  If no issues with those, remove those and the back of the belt cover then remove the wet clutch cover to inspect.  YouTube has videos on removing all those parts.  Also, check out the service manual here on utvboard.com.  

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Hi sun 500
      hello everyone, i just joined this forum to try my luck, few days ago i bought an old (dont know exactly), 2011/14 hi sun 500cc ""carburated"",  was not running at the time, but i fell was a good deal and decided it to bring it home to play with it, this is the issue, i bought and installed a new carb, and pump, i repositioned the battery location and upgraded to a "car batt", reconnected the fuel lines and started it, but it only runs with the choke ON, i checked the bowl, it does have fuel,but for some reason wont inject it to run, i came across a video that say that ""the body small tank had to be connected for the cart to run" (was deleted when bought), sure enough i got it to run sporadically , but the so called ""small body tank'' often runs out of fuel and wont refill itself , i had to couple times do it manually, so how does that small tank works ?..what does it do?..and why if  bypass it , the cart wont start?....any help?..thanks so much!!!
    • By FloridaMan
      I have a 2012 Massimo MSU 500 that died. I found that it didn't have spark and the fuel pump wouldn't run. Checked all fuses and none were blown.
      Went through and replaced the ignition coil, HT lead and spark plug. Still no spark.
      Thought it could be the fuse/relay box because I didnt' know much about the machine at that point so I replaced it. No spark.
      Then I replaced the ECM just because I was running out of ideas. No spark.
      I removed the 9 pin connector and hardwired it making sure that they were no wires got swapped. Still no spark.
      Then I replaced the wiring hardness. In doing so, I replaced the 9 pin connector with new ones. I made sure all wires were matched up between the engine harness side and the other harness assembly. Still no spark.
      I have no other ideas what to do. My fuel pump doesn't kick on and I have no spark. I have 12V on the fuel pump, ignition coil and fuel injector, but no ground from the ECM control.  I unplugged the fuel injector and waited for a diagnostic code but nothing ever came in. It makes me think that the ECM isn't powering up. I've checked for 12V on pins 18 (purple wire) and 15 (white and black wire). I also checked for ground on pin 2 (black wire). All are good.
      I am out of options here and I have no idea what else it could be. I have all connections redone and are coated with dielectric grease. I've checked all easy things like fuses and making sure I have 12V in the right placed. I would appreciate any help.
    • By Wesley
      I have a 2022 500 Hisun product, I have had them in the past. I change my oil myself and trying to drain through the hole where I remove the plug is a mess.  How does everyone keep the belly pan clean during the oil and filter service?
       
      Wes Jackson
    • By Dave N.
      2020 Massimo Buck 400 - Won't start. Can hear the starter spinning, but motor never turns. Relay? Starter? Worked fine one day and not the next. Thanks for any help you can provide.
    • By tim hughes
      does any one else have a slipping belt on the hisun ...i put new wet clutch one way bearing new belt, cleaned primary and secondary and still get slight slippage
×
×
  • Create New...