Quantcast
Jump to content

Weekend Warrior Gear


utvman

Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Randyh79
      Just bought a Bad Boy Bandit 750. Need to change the oil and filter. Any suggestions would be greatly appreciated. I'm pretty sure this a Hisun 750 Sector even though it says it's a Bad Boy. I'll include pics soon.  
    • By buckrub
      Hey guys! Newbie here. I'm an old man who's better with plowing a mule (4-legged kind) than these newfangled beasts. I, and a friend of mine, just bought new Coleman sxs and are having to finish the assembly. I've been reading on this site and I'm falling on the mercy of you experts. The only way I'm an expert is that an "ex" is a has been, and a spurt is a drip under pressure. LOL First off, the 2 buggies have no ignition switches. They seem to mount on the dash, not the opening in the steering wheel shaft cover, so we ordered new ones that are supposed to fit. They are 8 inches long, and have a 4-wired white plugin which is slightly rectangled when looking at the end of the plug. The trouble is there's nothing to plug into. There is a three-wire grey plug close enough to reach the four-wire plug, but of course, they are not compatible. 
      Secondly, the blinker, light, ect. unit on steering wheel just spins around when touched. I see no way in heaven or earth to secure it. I've looked at a diagram on the Powersports site, but can't detect how it mounted. Fellows I'd be so grateful for any help with this. Me and my mule will even plow your garden for free, for your help. LOL 
       
    • By Xov
      Just received delivery of a 2024 AMP Pro.  Thought I'd start a thread with my impressions as I use it and learn more.  There doesn't seem to be a whole lot of real-world usage information out there on this model.  Hope this will help others as they research.
      Intended Use Cases
      Fire mitigation / slash removal from a 5 acre forested and well-gamble-oaked property.  The previous owners thought as much about fire mitigation as I do about fashion: not much. Snow removal Stump pulling General hauling (rock, lumber, etc.) Weimaraner energy depletion.  Wasn't an original use case, but a nice added bonus.  Experiences So Far
      Wasn't impressed that two of the bumpers on the underside of the bed where it sits upon the frame were missing.  The metal on metal contact has damaged the powder coating and the frame.  I expect a little better QC.
      I've only put a few hours on it, so not a ton to report on usage.  It isn't quiet; it's silent.  I can't even detect an electric note from the motor. I removed (and subsequently replaced) the motor cover noticed that the motor is German and made by Schambuller.  The motor controller is Italian and made by Dana TM4.  Given the operating specs of both I found on the web, I suspect both are higher quality than the previous Navitas (which is supposed to be decent).  The motor is rated at 25 hp and 71.5 lb-ft of torque.  It feels very powerful.  All the torque is delivered instantly, if desired.
      The bed is huge and has an electric dump as standard.  Great feature but would like it to go up a bit more.  Probably not feasible from an engineering perspective, but I want and I need ;).
      Power steering is nice, but vague.  Probably common to many UTVs, but I am accustomed to more direct results from input.  Plan early and plan often.
      In our first full day of usage, we hauled about 1/2 as much slash as the entire rest of the year when I was doing it by hand cart.  I may get fatter, but I'll also get more done.  After a few days of usage, the battery meter has gone down by 1/10th. 
      Until next time...


    • By AlphaSerenity
      Hello,
      Before I invest $10k+ into a brand new UTV for the farm, I want to get my feet wet with a fixer upper and learn the mechanical side of things. I acquired a 2022 Hisun Axis 500 (Lowes-specific model) from an auction for $500. It has only 200 hours and 120 miles on the engine. It looks like the previous owner used it for ranch work and didn't drive it on trails, deep water/mud, or anything too crazy.
      While it runs and moves, it has some problems. It struggles to accelerate up any incline in high and low range and sometimes stalls when I let off of the throttle or change gears. When I apply throttle in neutral, it sounds like it is struggling for fuel/air and pops. When I decelerate, there is a grinding sound coming from the clutch, which I've read to be related to the one way bearing and is semi-common. The last thing I've observed is sometimes the speedometer display sometimes will show a much higher value for a few seconds after barely touching the throttle. Based on the documentation, if a problem is detected from the sensors, the instrument panel display should have an error code rendered on the screen in place of the time, but this isn't happening. Here is a video showing some of these issues (engine is exposed with console removed):
      https://www.youtube.com/watch?v=FFAkO5TaGps
       
      Here is another video of the clutches in action:
       
      I've done some research, but information on this specific unit and sister units is limited. There does seem to be transmission and clutch issues reported. I still need to check into the head gaskets. I don't have the equipment to test compression right now, but I do plan on ordering what is needed soon. I do have an order in place for some cables to read the diagnostics from the computer. There is a shop two hours away from me that works on Hisun products, but I am hoping the problem can be identified and is something within my ability to handle. Below is what I've already investigated.  I am leaning towards the primary clutch needing replacement right now.
      After getting it home and unloaded, I did the following maintenance/checks to it prior to operating it further:
      Changed the engine/clutch oil (and filter) and gear oils using manufacture recommended viscosity Changed the air filter and checked for cracks in the air intake flow. Verified good suction. Cleaned the throttle body Changed the spark plug and verified the gap was within spec (0.6-0.7mm) Changed the coil and coil wire Changed the fuel lines, fuel injector, and verified the fuel pump was outputting the correct initial prime pressure for ignition and continuous pressure after ignition. Also completely emptied the fuel tank and made sure octane 91+ fuel is being used per manufacturer specs. Ran seafoam through system too. Cleaned the spark arrester and verified no cracks or gaps in the exhaust flow Changed out the O2 sensor Checked all wired connections to ensure they were secured and no breaks were visible Checked the belt for tightness and for any signs of wear and tear Verified 4WD and the differential lock function as expected - still hesitates and struggles uphill Verified the fan gears in the shifter are not corroded and working as expected ECU was reset after replacing sensors and fuel-related parts  
       
      Thanks!
    • By hdtran
      Hy (pronounce he), just bought a Hisun Sector E1.
      I'll be using it to haul logs and stuff in the Sangre de Cristo mountains.
×
×
  • Create New...