Quantcast
Jump to content

Syncros in trans?


Recommended Posts

Hi,

My mule gear selector slips out of gear while driving in either high or low range.

It also takes awhile for high range to engage.

The previous owner told me that he had the syncros replaced before because of the same problem.

Where are the syncros located, how do I tell if the syncros is bad? where can I buy them if that is what is wrong

Thanks!

Any help is greatly apprieciated!

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Topics

    • By 2018TEXTRONHL
      Looking for the truck bed components 2018 Textron 900 Stampede.  There is limited information available for the assembly.  Might need a parts list.
       
      Tim
    • By Alex
      View File 2009 Husqvarna HUV 4214, HUV 4414, HUV 4414-XP Owner's Manual
      2009 Husqvarna HUV 4214, HUV 4414, HUV 4414-XP Owner's Manual
      Submitter Alex Submitted 01/12/2022 Category Other UTVs  
    • By erickat
      I have an American Landmaster LM500 with an old style snow plow hook-up.  Unfortunately, the mounting bracket broke & I lost the key part where the plow receiver connects to the cross bar with two pins.
      I checked with customer service & they said...
      On Monday, January 10, 2022, 03:25:29 PM EST, Feedback <[email protected]> wrote:   Sounds like it may be the old style push tube universal mount system, it looks like those have been discontinued but we may still have some back there. I believe they are sold as a kit though and they are not cheap, part # 15329. I’ve included a photo below since the web store does not have a photo for that part.
      https://americanlandmaster.com/search/results?keywords=15329
       
      I checked with our parts department and neither the kit or the components are available as that was the older style hook up system. The only option at this point would to have something manufactured. All of our current plows are either dual actuated or winch hookup so we would only have components for those models as of currently.
      In the picture, below, it would be item #5 (the one with the two mounting brackets that hold the pins that the plow mount latches onto) - not the top one in the picture, but the one below t hat.
      I have all the other parts - but the missing part is critical to mounting the plow.
      Does anyone happen to have an old one they could part with - or have an alternative solution?
      The rig wasn't optimal, as you had to use the winch to raise & lower the blade & manually adjust the angle.  It kept falling off when I was plowing snow - as the pins that hold it in only have a groove for a pin clip & they would often get knocked off & then the plow would hang down & you'd loose the pin - then it would get all messed up.
      Thanks in advance for any advice.  I am thinking of going to a welding shop to see if they can create something - but it will still have the same limitations as before - the pins are highly specific and not cheap
       
      15331 Pin, Shear Univ Mount Blade PART #: 15331  
    • By Chris Miller
      Good Morning Folks..Happy New Year, I have been having some intermittent issues with my 2015 American Landmaster LM500 not going into neutral. Seems if I shut the engine off it would pop into neutral. Yesterday I was splitting firewood with a 500 pound log splitter that I pushed to my wood area up a slight grade. I was not able to get it into neutral which I assumed was due to the pressure of the weight of the splitter pushing back. after I finished splitting wood, I used the weight of the splitter to roll back down the hill to my driveway. I unhooked the splitter but still could not get it to go into neutral or start. I dragged it back into my barn with my mower as I don't leave anything outside over night. I am at a loss what to check to try to fix this. I use my UTV (Eustas) every day that I am at my place where I keep it and will be lost without it. Thoughts? 
    • eManualOnline
    • By Rick McGill
      I thought the problem was electrical but I just found this in the oil filler tube. Does anyone recognize the part? I know I'll have to tear down the whole engine, and maybe I'll find the rest of it in there. Something beg enough to seize up the engine. That was the problem I was trying to diagnose.... 'Cause it's locked up. 
      Thanks in advance.
      Rick
       

       

       
       
  • Gallery Images


×
×
  • Create New...