Quantcast
Jump to content


2510 mule not running right


tree farmer

Recommended Posts

I have a 2000 mule 2510 that idles great but spits and sputters and generally doesnt have any power. I have changed the plugs, cleaned the carb, changed the fuel filter, blown out the hose going into the gas tank, and drained the gas twice which had some sediment in it but still cant get it to run right. Any ideas?

Link to comment
Share on other sites

  • 1 month later...

Did you check your needles/jets for wear when you cleaned the carb? They may need replaced. Or check to make sure your choke is working correctly. It idleing fine but sputtering and not having much power suggest to me an air/fuel mixture problem...that there is an air restriction or fuel delivery problem. The only other thing I can think of is the coil not firing consistantly.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By The Road Hound
      Hi, 
      New to the forum. 
      Came here looking for some experienced UTV users who can enlighten me about which brand should I pick for my very first UTV or SXS. 
      I'm between 3 brands and 3 models: 
      *Kawasaki MULE PRO-FXR   1000.
      *Yamaha wolverine rmax2. 
      *Can am Commander XTP. 
      The use I'm willing to give it is mostly to go to the range with my wife, load steel targets and all our shooting gear, we shoot a lot, rifles, Shotguns and Handguns for practice, training and competition. (Range is about 10 miles from home) 
      But also I want something that I can take to the trails and have fun on dirt, mud, rocks, puddles or creeks. 
      Any objective information will be appreciated, specially which is more reliable and durable. 
      Thank you and happy 4th of July. 
       
    • By LongSun
      I can not find it on the board, so I'm afraid I'm the only cheapo on the forum.
      What is the fuel economy of the Hisun HS590? (I guess it is the same as the HS550)
      I count in liter per 100 km, but if you use MPG it's okay with me, but please tell if you use the US or UK MPG!
    • By Gorj
      I am having an erratic issue.  Sometimes the solenoid/relay does not activate when switching on the power.  Thus the electric motor does not work. You can hear the solenoid activate because it is right under the seat in the middle. The solenoid/relay connects the batteries to the electric motor circuit. When it fails at making the connection I get a 54C3 code on the display.
    • By Steve B
      My "R" light on the dash will not go out when I take the UTV out of reverse and put it into any other gear. Is this just the light switch issue or will this effect engine performance in the other gears?
    • By didgeridoo
      Hello, All!  I've decided to replace the traction batteries in my 2018 Sector E1 with a 48V Lithium set. They may be expensive, but I figure the Discovery Dry Cell are, too. I am not looking for the max driving range, as I have never received near the brochured range to begin with, but a good mix of charge/ get work done/ charge is what I am expecting.
      I have settled on the 48V EAGL kit from bigbattery dot com. Each battery pack provides 30Ah. The kit ships with a charger, as well. The packs would be physically connected in parallel (using a busbar) to one another, maintaining the 48V voltage, but together would be able to provide the amp draw the buggy pulls when going up hill or towing a rake (rated 320 max continuous Amps). This is in comparison to the serial connection the eight 6V lead batteries. Each of the EAGL batteries looks to have its own BMS; am I correct in thinking I will have to use their included charger rather than (simply) changing the onboard charger to lithium mode? The chemistry of the pack is LiFe PO4, for what it's worth.  I haven't torn anything apart yet (to diagram), so  I am not sure how the dash will interpret the AMP draw, but the kit I am looking at includes a dash mounted charge indicator.
      If anyone has completed a similar conversion, do you have any tips? Specifically, how did you remove the original batteries, and how did you secure the new ones? I am guessing that almost any change from the stock batteries would involve at least some modifications. Any tips would be appreciated, especially things I may have failed to consider. Thanks!
×
×
  • Create New...