Quantcast
Jump to content

Watch THIS!


Recommended Posts

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Topics

    • By Alex
      Its maker has affectionately dubbed it Teslaris, for obvious reasons.
      The Polaris RZR RS1 UTV has a one-liter, two-cylinder engine that from the factory has around 100 horsepower, making the 1,383-pound (627-kilogram) UTV very quick. But there’s always room for more power in one of these vehicles, and instead of fettling with its engine, one dune vehicle aficionado decided to swap in the rear drive motor out of a Tesla Model 3 / Model Y.
      We don’t know how many of the battery modules the put in the vehicle, but it doesn’t appear to be much heavier than stock and it goes up sand dunes with remarkable ease. Depending on which version of Model 3 was the motor donor, the drive unit could have either 261 or 325 horsepower, as long as the battery pack can supply enough wattage and voltage.
      Judging by how easily it flies up the steep sand dune, almost lifting the front wheels off the ground under harder acceleration, it’s safe to say it looks like a real hoot. The steep grade you see it tackling in the video uploaded by the electric UTV’s creator, Ron Cobbley, is located in the St. Anthony, Idaho sand dunes.
      We found more videos on vehicle’s official Instagram account and aside from how interesting it is to see an electric powertrain in an application like this (and how it changes the vehicle), we also noticed that you really hear the tires on the sand more. Usually, this sound is drowned out by the engine.

      The sound’s tone and pitch probably change with speed, giving the driver audible information to help him or her gauge their speed. You don’t really get this in a road-going EV driven on tarmac, which is why it’s trickier to drive an EV quickly - specifically because you have no way of knowing how fast you’re going just by ear.
      Source: https://insideevs.com/news/559789/polaris-utv-tesla-motor-dunes/
    • By Rick McGill
      I thought the problem was electrical but I just found this in the oil filler tube. Does anyone recognize the part? I know I'll have to tear down the whole engine, and maybe I'll find the rest of it in there. Something beg enough to seize up the engine. That was the problem I was trying to diagnose.... 'Cause it's locked up. 
      Thanks in advance.
      Rick
       

       

       
       
    • By Firewalker918
      Hi
      I just got a 2021 Bobcat UV34xl Gas. I was told that accessory parts for Polaris would fit but not sure which model to look at? I am wanting to add radio and more
      thanks for any help
    • By Lumpy
      Hi!  I have a 2011 Bad Boy Buggy XTO (made back when they were still their own small company) that has coil-over struts on all 4 corners.  The front springs have gotten very weak, and the front end has sagged down to the point where ground clearance is not acceptable under the front transaxle skid plate.  It hits lots of rocks, stumps, etc., so you have to go very slow and pick your way through even moderately rough terrain.  I'm looking for replacement springs, but I've been unable to identify the manufacturer.  Arctic Cat, who I think ended up with the remains of Bad Boy, has been no help.  I could also use any helpful information on what companies might make custom wound UTV springs or anyone who has figured out a swap of the Bad Boy springs for some other commercially available UTV springs.  Thanks!
    • eManualOnline
    • By Steven78
      Hi I have a t boss 410 is about a year old with 150 MI and it feels like the brakes are stuck when you take off but in neutral it rolls perfectly I also have a t boss 550 that does not do this so was just wondering if anyone else has had this issue or if it is common with this machine also on the 410 have had the stator motor and voltage regulator replace once already and think it is bad again not sure if this would have anything to do with the other issue any help or advice would be greatly appreciated thanks in advance
  • Gallery Images


×
×
  • Create New...