Quantcast
Jump to content

Don Steward

X&Y 600UTV Electrical woes

Recommended Posts

I am reaching out to see if anyone on here has experience with the X&Y products.  I purchased a used 600UTV a few months ago and it appears it may have some electrical issue.  It kills a new battery in just 2-3 months.  Fortunately, my battery warranty has saved me so far, but I can't count on that indefinitely. 

It starts great with the new battery, but over the course of weeks, it will need a jump start, and then eventually the battery would not even accept a charge.  I am on my 2nd new battery now.

I am a newbie when it comes to UTVs.  Is there an alternator on these?  If not, what mechanism is there to charge the battery when in use?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Chick Collins
      What has been your experience with Odes, Mike Smith or the Comrade?
    • By welder52
      I have recently acquired an 07 joyner 1600
      From the start the starter was bad changed that cranks good but wouldn't fire fuel pump was bad replaced fuel pump checked spark now it will fire up for a second and die like it's not getting fuel the ignition switch was cramped out and am trying to wire and after market one to the stock switches plug and cannot figure out the wiring it has
      Little red wire
      Yellow wire
      Purple wire
      And big redish pink wire
      My new switch has battery,ignition.acc,and a blank post can anyone help

    • By fettman1176
      Hello there, I have 4 T2 troopers, 2 of them start and run like Champs, 2 of them have the issue. They will crank and crank but not start. Takes about 20 to 30 minutes to get them going, then they will run all day long and fire up at will every time. It's just the cold start they have a problem with. Since I have 2 that run good, I have swapped every part you can think of from the fuel system to ignition system with no success. I'm pretty stumped and am looking for any advice 
    • By Blaze379
      I am installing a second battery in my 07 Prowler. How do I wire it up so the stereo doesn't drain the main battery, but the second battery can still charge
    • By Thomas Mohr
      I would like to replace the stock battery on my 2007 Mule 3010 with a larger battery. I am wondering if any other electrical system modifications are necessary? Will the stock charging system supply enough current to keep the battery charged? The only accessories I have added are a KFI winch and a Cycle Country power bed lift.


×
×
  • Create New...