Quantcast
Jump to content

2015 Massimo 500 idles really high


Andy
 Share

Recommended Posts

I have a 2015 Massimo 500 that idles really high and it will not let me shift into gear while it's idling. Not sure where to start. Also it will bog down and stall constantly. Starts right back up everytime. Advice please. 

Link to comment
Share on other sites

I don't know a whole lot about these Massimo brand, but it could be 2 things, a vacuum leak, causing excess air to enter the combustion chamber, or it could even be a electronic issue.

The bogging makes me think it's more of a vacuum leak, how I find vacuum leaks is I get a bottle of WD 40 in a trigger Pack, not a aresol can. And with it running spray around the injectors and lines and if I spray it in a certain spot and the engine speed changes, that's where it's leaking.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Topics

    • By res2fr
      Hello All,
       
       I am trying to find a Scanner that is works for a 2016 MSU500. I found the Tiny Scan TS301 that looks like a decent Scanner but so far have not been able to get confirmation that this works on and older model. It has been stated that it works on the 2019 and newer but not sure about older models. It appears that the ECM/ECU/EFI modules are likely interchangeable between a 2016 and the newer 2019 and on but not sure of the Scanner. I am waiting for feedback from Hisun on this issue right now.
       If this unit is not usable for my model year has anyone found and a Diagnostic Scanner for the older machines, one that works and is Affordable?
      Thanks for reading my post and any information that you may have to share,
      Robert
    • By Fib103182
      I have owned my 2015 Hisun HS700 Crew  for about 3 or 4 months now. I got it used and was supposed to run good but was not put all the back together from a stator upgrade due to previous owner said he was going to out a stereo system on it. Anyway I have worked it much more than I have rode it. I seem to work on it 2 days and ride it for a hour. Me, my wife, and 2 kids (10 and 18) enjoy it but the engine compartment gets so hot. I've replaced the water pump and burped the cooling system and any other thing I could think of to bleed the air out and think its good with no air and water circulating. Fan seems to run fine and be on about all the time. Changed the coolant twice and oil 3 times. I noticed the engine really has nowhere for heat to go because heat rises and no air flow at all. Has anyone had any experience in this area? Any DIY tricks or any advice in removing the heat out of the engine compartment and getting it to a tolerable temperature. Im about to sell it if I can't figure something out and go waste money on a big name brand but I won't have red legs and arm from engine heat burning me and my wife. They machine never acts like its to hot or anything but it feels like it is. Thanks in advance for any and all help. 
    • By Byron Johnson
      Does anyone have a had time starting there utv.
      I have a T-Boss 750 and I have had to put 2 starters in and put heavier wire to the starter but it still has a problem starting. it will turn over and than die before it wil turn over again. could it be that there is to much compression that might cause this problem
       
      Thank you
    • By Hisunsadman
      I have recently acquired a 2012 CFMOTO 500 CC side by side. The previous owner said that it ran great but had a gas leak by the throttle body that caught fire and ruined most of the parts on top. It also melted the cover and fan for the stator. Does anyone know of a good place to get all of these parts? I usually use Amazon for all my 2020 hisun parts, but can't really find the ones I need for this. If anyone has any ideas I would greatly appreciate it. Thanks in advance
    • eManualOnline
    • By Quade
      This is my first UTV and it ran great the first 500 miles. Then it slowly got harder and harder to start. Now I have to keep giving it gas when I first start it for about 1 minute until it will idle by itself. This past weekend I took it on the trail and it died 15 minutes into the ride and lost all spark. I got towed home and tried to see if I had spark the next morning which I did and it started but died 10 minutes later. Anyone have any ideas what I should do or check? Anything would help thank you!
  • Similar Tagged Content

    • By Tebo
      I don't use my 2012 500UTV a lot. Occasional yard work and plowing snow. I noticed cooling fan was not cycling as normal, wasn't coming on at all. Overflow reservoir was dry so I added. Pulled the connector at the sensor on the rad and jumped a wire across the terminals, turned on key and fan working, so I figured bad sensor. Replaced sensor and fan still doesn't come on. Radiator is full to the top. I started it cold and let it idle so I could monitor. The coolant hoses get hard from pressure and radiator gets hot. It gets too hot to touch for more than a few seconds so (I assume) coolant has to be circulating, but no fan. I have no problem replacing parts but I have no idea where to go next. When I do use it I can tell from the heat coming through the cover that it's getting hot so after a short while of use I park it. I'm considering running the fan with a toggle switch but that's rigging, not fixing. Don't know if this is related but even with a perfect battery it labors on the starter. On and off the starter a few times and it fires up. Any advice I can get will be appreciated. 
    • By Alan milton
      At random times it completely loses all power to dash and won't start or cuts off. I've checked all fuses and power/ground to battery. 
    • By Gerald Eubanks
      Have a 2017 missimo 500 won’t idle seams to be running rich new injector fuel pump new air filter what else would it take .
    • By Barbermafia13
      Will a rhino 660 exhaust system fit a Massimo alligator 700 ?
       
    • By Dukhntr
      I have a 2017 500 Massimo that is weak like will not spin a tire in a good mud hole. Does anyone know how to boost power. A friend told me of a chip to bypass emissions.  Has anyone tried the chip or have a suggestion.  Thanks in advance. 

×
×
  • Create New...