Quantcast
Jump to content


Distributor problem


Rasken

Recommended Posts

Hi. 

After i put on my Yamaha r6 carbs on my Joyner 650, my distributor failed, it stopped working. Then i put in a new one, and that also failed. It happens when i run a few minutes at max speed, about 60mph. Its not the rotor or cap, its something else. 

So, is there something i can do to make it hold? What could be the problem? Or is it just bad luck? 

Is there anyway to rebuild the distributor to make it better? 

/Jonas

Link to comment
Share on other sites

Can I presume that you've verified that the coil is producing a spark and the plug/coil wires are not leaking?  I ran into a problem with my Suburban.  The plug wires were leaking high voltage.  You can seen the corona discharge around the plug wires in a darkened garage (easier to see at night).    Heat can cause the insulation to breakdown resulting in severe engine misfire especially under load or acceleration. That was my experience.

Link to comment
Share on other sites

The coil works fine and I cant see any damage to the plug wires, i even measured them and all the values looked great. What happend is that the distributor directly breaks without a warning. I think it is those electrical things inside the distributor where it goes two cable to thats breaks. After changing the whole dist. everything works fine again.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Reuben
      My 2015 450i UCV dies when I take my foot off the accelerator when traveling at a slow speed. Can I adjust something to make this issue stop?
    • By donny
      Hey everyone new to forum I have a 2014 Odes raider and a 2009 Suzuki Ozark 250 both down atm 😔
    • By Pop Bob
      Just bought my first SxS 4 days ago. Looking forward to hitting some trails and back roads. Having a few issues with the machine(Vector 500), but nothing serious. Just setup and tweaking. I would like to by some accessories, but I don’t seem to be able to find much which is machine specific. Or at least my machine. Does hisun offer accessories? Any advice would be appreciated. 
    • By CYJSP2009
      Dear Joyner owners
      Any one who is looking for below Joyner parts please send email to casey from Leaf Asia  ( please send to [email protected] and cc to casey2leafasia.biz & [email protected])
      Currently, we have supply below parts: 
      1.  cv axles, cv rebuild kits, cv boots
      2.  Differentials and differential ring and pinion set
      3. Cables, 
      4. Brake parts
      5. Engine parts
      6. Other parts. 
      We will provide better price, close follow up ... 
      We can arrange productioni for parts that we can collect demands from customers  
      Have a good weekend
      Casey /  Leaf Asia 
      2023-11-17
       
    • By Alien10
      I have a Coleman Outfitter 550 purchased in January 2022 that runs and operates pretty well.  65 hours on it so far.   It is a work vehicle for my 10 hilly acres with two 1 acre woods and 5 acres of "lawn".  The rest is under a lake. 
      My parking brake does not seem to have any grip.  It worked when new but after a month or so, it is just almost useless.     I press the parking brake pedal hard until it stops. Still, it won't hold even on slight inclines.   I don't see the caliper move as I press the brake pedal down.  There seems to be plenty of pad left on it and the rotor is shiny as if it is rubbing a little when applied, but not enough to stop it from rolling. 
      Any thoughts on possible causes? 
       
×
×
  • Create New...