Quantcast
Jump to content

Posted some pictures!


utvrally
 Share

Recommended Posts

  • 2 months later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Topics

    • By Michelle Holmes
      I have a Buck 450, 278 miles, one day driving down the road it stalled.  Now when I go to start the check engine light stay on. All started after changing oil.
    • By rtofter
      Does anybody have any experience with a Buck 400 on the road? I have license plates on mine and was curious to know if anyone else does too.  Also if anyone knows if this thing can sustain 40mph for and extended amount of time.
    • By U.P.Dan
      I have a check engine light on, buggy still running good though. I found the code by cycling the key on/off three times 0850, but I don't know what it is for sure. Does anyone know where to find what these codes mean?
      Thanks. Dan
    • By amautv
      1 1/2 years ago I was riding along in my 2018 Coleman 550 Outfitter when the CVT belt broken.  Just prior to that I was having some shifting issues that I now understand can be part of the clutch. Finally a few months ago I sent it in to a shop who put in a new belt as well as a new wet clutch (drum, one way bearing, etc and an oil change) He fired it up and it turned on fine, sounded fine and I took it home. It was an auto shop but not a UTV specific shop. So get it home and after a half hour or so it started making some noises with my 10 year old driving it around. I get home and he said theres noises again and I played around a bit. Within a short bit of trying to drive it around I started having noises that I now understand was my One Way Bearing being destroyed. Aka metal noises from the bearing falling apart.   Of course, after the cost of $800 to take it to a shop plus $200 in gas, trailer rental etc to take it in and back (it was a friends shop that was a bit of ad istance) I was quite ticked and pushed the UTV back into my garage and left it for a while.  Then this past weekend i watched a bunch of Youtube videos along with a mechanic friend to pull things apart.  We found the spindle was loose, opened it up further and found the one way bearing fell apart in my hand and the little bearings were already worn, no longer round and this was from less than a hour of use. THerefore leading me to believe it had very quick failure after the new wet clutch was put in.  We looked things to look for damage further.  Nothing really scratched/grooves etc so I ordered a new OEM bearing and we put it in, sealed it back up, followed the specs of everything and was 110% sure we put the One Way Bearing in correctly.    We rode it around for a hour, sounded fine.   Next day used it, sounded fine for a half hour.   Third day I turned it on and let it idle a little bit and found that I was hearing metal scraping again like I did right after getting my utv back from the shop.  Therefore I am 99% certain the One Way Bearing is about to break again (already breaking)   Its a brand new OEM belt.  Nothing looks off on the spindle.   I do not know for sure if the shop touched the inner race for which, in my understanding, the One Way Bearing spins. I know I may be sounding ignorant here.  I am not a mechanic by any means but I have learned a bit with the recent Youtube videos and attempted repairs.  Whatever that "ufo" looking object is, we replaced the bearings (those black things that spin) I replaced the whole "Ufo" lol... as the original had some wear/tear that prevented it from spinning perfect. Nothing currently
      visibly looks off... and the issue is mostly when the machine is more in an idle.  It was at an idle when the One Way Bearing sorta went kaput the last time.  THe noises is at an idle... but if I can get it drive, its fine.  It also affects the ability to shift the gears. 

      I know I will have to replace the One Way Bearing again... I just dont know what might cause the issue that is destroying the bearinga nd so quickly.   Again, this all started when the belt snapped when I was going about 15 mph down a road on a warm day.  It has higher miles.  The wet clutch was in bad shape and its replaced.   The paperwork says "wet clutch assembly kit")   Is there something that the belt can do to cause damage that might not be as visible but would directly create an issue that lets the bearing get ate right up?? Help me!  I hate this machine and I really want it to run well ... so I can sell it and find something else  haha..
    • eManualOnline
    • By johnpeter
      2018 Polaris Rzr 170 Like New On Ebay
      https://www.ebay.com/itm/275419733169?

  • Gallery Images

×
×
  • Create New...