Quantcast
Jump to content

Terrypenton

Joyner renegade 800 fuel/sensor problem

Recommended Posts

My renegade 800 has been running really good until last week. Starts and runs fine when cold but after a few miles, it sputters and slows down and will only run smooth at an idle. I am running normal fuel pressure until this happens. The fuel pressure drops to 20 psi or less. I can pump the excellerator petal a few times and the fuel pressure rises to normal but drops back to 20 psi. I can watch the fuel line to the engine stiffen up when the pump cuts in then the pump shuts down. The pump is warm to the touch but not hot. Is the O2 sensor faulty and causing the ECU to go to limp home mode. This is kicking my butt

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Weathered
      We have been having all kinds of fuel issues with this ranger.  When you try to start it when it is cold outside, it does not want to start.  It will crank over fine but doesn't start but if you stop and come back 10 minutes later or so, it will start up.  But even then, it is idling real bad.  Usually will die a few times before you can get going, really have to feather the gas pedal to keep it alive.  Once it gets warmed up, it does start better but something still not right.  Even when it is warm outside, it will start up but just doesn't idle right.
      I bought a fuel pump kit, not the whole assembly, just the pump and replaced that and the same thing happens.  I am in the process of trying to check the fuel pressure on it but the fuel pressure gauge I got from our local auto parts store seems to be defective.  Had it hooked up and can't get the gauge to show any pressure at all yet it will still start up.   If it does have the correct pressure, what would be the next place to start looking at?  If it doesn't have correct pressure, is there something else on the assembly that would cause low pressure?  We checked the voltage on the connecter and one gets 12 volts for just a few seconds and the other one gets 4.9 volts.  The other 2 show nothing.  I am guessing the one with 4.9 volts is for the fuel gauge sender and the one that has 12 volts is the pump.   When you take the fuel line off on the engine side and turn the key on, how far should it throw fuel out?  
      We have taken it to 2 shops and neither one was able to do anything with it, one said there was nothing wrong.  Not sure if they really did any checking or what or they just don't know what to do with it.  
      Would the whole fuel pump assembly out of a ranger 570 work with the ranger 800?  Would I be able to swap them without any issues?  To buy a whole new assembly, it's around $400, don't really want to spend that much not knowing if it will fix it or not.  
    • By Muledaze
      Dipstick shows pale color, dont think its water, smells like fuel, oil changed one week ago, level is very high.
      First I thought it was water condensed into the oil...but someone pointed out the smell, and it doesn't look white-milky. And a half qt or so in one week?
      So is it possible to get fuel leaking into the oil?
       
       
    • By Biggz
      My family moved from Illinois to Leadville Colorado about 3 months ago.  Leadville has a lot of trails to ride and some fun off road stuff  that i would love to start getting into with my boys. I currently have a 04 HD FXD Superglide that i might sell or trade for a UTV. My question is are there any UTV that are good solid used side by side that i could find for about $4500 or $5000? If not I will keep saving for something. If so what brand and year should i be looking for? Thank you for your help!!
       
      Thank you
      Chris
    • By Kannon09
      Hi, 
      Just purchased a 2015 Massimo 400 EFI. While I was cleaning the air filter sponge I noticed fuel was dripping out of the air box. Any ideas where this may be coming from? 
      Since it has electronic fuel injection I wouldn't think a carb float would be stuck or something like that. 
      Any advice is appreciated.  
    • By SPF4524
      Troubleshooting Kubota 400.  it  is tough to start, I have to pump the gas pedal. After it starts it will idle, but bogs down and backfires when I  give it gas. I've replaced the fuel pump and it did not fix the problem. Any other suggestions that would not require replacing throttle body and ECU ?


×
×
  • Create New...