Quantcast
Jump to content


Gauges flashing


Recommended Posts

HI, I have a textron stampede 900x  & my gauges were flashing on & off intermittently also headlights occasionally. Somewhere I saw to check grounds there are at least 3 .Well the one right of the negative battery terminal was loose,so I wiggle the cables a little bolt head for ground to frame broke off no effort. must have been over torqued from factory. Check those ground it's easy to do. Only problem is bolt thread was broken off in frame, easy fix, get a self tapping screw about 1/8" in diameter and drill it into frame. You have to use the heavy duty ones,like roofers use. I sanded the frame a little also . It could leave you stranded so check them.

  • Like 1
  • Thanks 1
Link to comment
Share on other sites

  • 4 years later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By didgeridoo
      Hello, All!  I've decided to replace the traction batteries in my 2018 Sector E1 with a 48V Lithium set. They may be expensive, but I figure the Discovery Dry Cell are, too. I am not looking for the max driving range, as I have never received near the brochured range to begin with, but a good mix of charge/ get work done/ charge is what I am expecting.
      I have settled on the 48V EAGL kit from bigbattery dot com. Each battery pack provides 30Ah. The kit ships with a charger, as well. The packs would be physically connected in parallel (using a busbar) to one another, maintaining the 48V voltage, but together would be able to provide the amp draw the buggy pulls when going up hill or towing a rake (rated 320 max continuous Amps). This is in comparison to the serial connection the eight 6V lead batteries. Each of the EAGL batteries looks to have its own BMS; am I correct in thinking I will have to use their included charger rather than (simply) changing the onboard charger to lithium mode? The chemistry of the pack is LiFe PO4, for what it's worth.  I haven't torn anything apart yet (to diagram), so  I am not sure how the dash will interpret the AMP draw, but the kit I am looking at includes a dash mounted charge indicator.
      If anyone has completed a similar conversion, do you have any tips? Specifically, how did you remove the original batteries, and how did you secure the new ones? I am guessing that almost any change from the stock batteries would involve at least some modifications. Any tips would be appreciated, especially things I may have failed to consider. Thanks!
    • By great8redsfan
      Okay folks. I have a low power issue. Been like this for a few years. Place I work at bought 3 and all have lost most of the pulling power.  They gave them away after local shop worked on one for 3 months and it had great power for about 1 month and then crap. They replaced throttle body, fuel injector, spark plug and IAC motor. Seat belt switches have wires cut and left open so no seat belt warning light anymore. It revs to 6k rpm in neutral but when put in gear and take off in low it just doesn’t seem to want to go anymore. Running 93 octane fuel with Stabil.  Any ideas greatly appreciated. I dont have a scan tool but no codes on dash. If held to floor it pops a little and runs almost 5K rpm but if I let off pedal about an inch it smoothed out and revs up to 6k rpm. 
    • By Xov
      Just received delivery of a 2024 AMP Pro.  Thought I'd start a thread with my impressions as I use it and learn more.  There doesn't seem to be a whole lot of real-world usage information out there on this model.  Hope this will help others as they research.
      Intended Use Cases
      Fire mitigation / slash removal from a 5 acre forested and well-gamble-oaked property.  The previous owners thought as much about fire mitigation as I do about fashion: not much. Snow removal Stump pulling General hauling (rock, lumber, etc.) Weimaraner energy depletion.  Wasn't an original use case, but a nice added bonus.  Experiences So Far
      Wasn't impressed that two of the bumpers on the underside of the bed where it sits upon the frame were missing.  The metal on metal contact has damaged the powder coating and the frame.  I expect a little better QC.
      I've only put a few hours on it, so not a ton to report on usage.  It isn't quiet; it's silent.  I can't even detect an electric note from the motor. I removed (and subsequently replaced) the motor cover noticed that the motor is German and made by Schambuller.  The motor controller is Italian and made by Dana TM4.  Given the operating specs of both I found on the web, I suspect both are higher quality than the previous Navitas (which is supposed to be decent).  The motor is rated at 25 hp and 71.5 lb-ft of torque.  It feels very powerful.  All the torque is delivered instantly, if desired.
      The bed is huge and has an electric dump as standard.  Great feature but would like it to go up a bit more.  Probably not feasible from an engineering perspective, but I want and I need ;).
      Power steering is nice, but vague.  Probably common to many UTVs, but I am accustomed to more direct results from input.  Plan early and plan often.
      In our first full day of usage, we hauled about 1/2 as much slash as the entire rest of the year when I was doing it by hand cart.  I may get fatter, but I'll also get more done.  After a few days of usage, the battery meter has gone down by 1/10th. 
      Until next time...


    • By bikermike
      Since it is a royal pain to close the front hood, I went to add a charger wire so I don't  have to worry about the hood, I found the screw on the positive post rusted .  this utv is 11 months old. and since it's a Philips head, it was impossible to loosen . had to use vise grips. 
      replaced the screw with an hex bolt
    • By Wrangler2
      I have a 2018 Textron Stampede. The engine lost oil and seized up. Tried to find parts but no one had them when I was looking. I found a Textron Havoc
      engine and bought it. Fit right in, plugged right in, wants to start but not sure the ECM is working good with this engine. Need some help has anyone been here?
       
×
×
  • Create New...