Quantcast
Jump to content

jwienrich

2005 ranger 500 6x6 electrical problem

Recommended Posts

HI new to the forum so this is my first post and problem. So I have a 2005 Ranger 500 6x6 with a carb and do not have any power to the fuel pump. Research has suggested that it could be the pdm but after looking extensively through my machine I cannot find a pdm. I can only find 3 flat black thin boxes under the hood on the passenger side. Are there some ranger 500's without pdm's? I bought this machine new and it has never been messed with. This machine has been in storage for several years and has only 12 hours on it.
Thanks, Jeff

My Bad just looked at my title and its a 2004 not a 2005 so no PDM or ECM. Wiring is quite different so I need to take another look.

Share this post


Link to post
Share on other sites


This is what a PDM looks like and according to Polaris your specific model has one : spacer.png

 And it does appear to be mounted under the dash according  to parts diagrams... but it looks like on the driver side?

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Argretez
      What's up guys. Just got my n2014 Arctic Cat Wildcat x1000 and just here to find out things about this forum as well as get advice or help from guys that know more than me. 
      Thanks
    • By Randy Stevens
      Hey all, I bought a Hisun 550 back in June of 2019. After 6 weeks of ownership, this machine took to sputtering when started and under power. I checked everything I could think of before I took it back to place of purchase....(rural king), since it had a one year warranty.   They kept it almost two months stating they were waiting to get info from Hisun to rectify the issue (supposedly faulty drivers seat belt). I was told by the tech that they replace seat belt harness and cured the problem. It did! Ran just fine again for almost a year and now the very same issue has returned. After doing a little investigating on my own, I noticed that rural king did not replace the seat belt harness at all.  The wires to seat belt connector was cut and spliced and taped back together. Now I’m not real sure what the real problem is as that tech is no longer with company and can’t seem to locate the past work order for my machine.  Hisun customer service is non existent . I’m on my own and begging for help. Im mechanically inclined but if this is an electricical issue, I’m screwed! No warranty left. Any help would be gratefully appreciated.
    • By Joe Breaux
      Has anyone tried using an external electric water pump on these machines?  I watched a video on youtube of one installed on a 1000 cc  side by side that had chronic overheating issues in hot weather.. He claimed that after installing a Prius  electric automotive  pump from junk yard, inline in the inlet hose and bypassing fan temp switch,  that the engine never overheated again. .. I am considering trying it on mine...................... Anybody  else done this? .................. He did not say if he removed the mechanical pump or not.. would it pump thru that pump? 
    • By Kelly Stump
      Just put new rings in my joyner trooper 1100 and it still smokes. I dont know what else to do. Can some one tell me why?
    • By dant849
      This looks to be a pretty common topic and I've had issues with mine overheating since I got it back around the end of 2019. Started running hot again, thermostat was not opening and they sent me a new one. Installed that, burped the system for air all to no avail. Next in line is the water pump to replace, they sent me a water pump and when I got the old one off it was not turning freely to say the least so I'm thinking that could have been my problem. My issue now is getting the slot in the water pump shaft to line up with the tab inside the engine of the machine. Any tricks to doing this? Thanks in advance
  • Similar Tagged Content

    • By Hoytlifer
      I have a  2019  Ranger 900 XP EPS that I would like to change the factory headlights to LEDs.  Has anyone done this, if so what style of bulb was used.?
    • By Lester Richards
      Took it out the other day, it died and engine temp light came on and I heard the gurgling in the radiator. I let it cool for few, got it home in limp mode.  fan kicks on but im not sure 40 seconds is long enough and/or if it kicking on all the times when it needs to be. fan relay works id assume or fan would never operate. Took temp sensor wire off and fan does NOT auto kick on like I was told. No debris in front of radiator, its full , correct level on overflow tank. unit has 1,600 miles, iv had if for 6 months and all the sudden I get this issue.
    • By Brett
      Fuel injected 700 starts great and idles great but touch the gas and it dies
    • By Mac
      I have a 2005 Polaris Ranger 4 x 4, I have all forward gears but I have no reverse.  The gear selector is working but after this reverse in not engaging anyone have the same issue and if so how do I go about fixing it?
    • By farmerjohnky
      Hey. I recently got a used Polaris Ranger 570, and I’ve noticed if I let off the gas going down a hill, after about 5-10 seconds, it kicks out of gear or free wheels. Is this normal? It’s kind of annoying imo, since you have to hold your brake so much more. Also, is it bad to leave it in 2wd Diff Lock? I have turf mode, but like to keep it in diff lock because I climb some pretty steep hills frequently. Is it bad to engage/disengage diff lock/4wd while moving or in a pull? Thanks


×
×
  • Create New...