Quantcast
Jump to content

2009 Hisun HS700 UTV ---- I thought the problem was electrical but I just found this in the oil filler tube.


Recommended Posts

I thought the problem was electrical but I just found this in the oil filler tube. Does anyone recognize the part? I know I'll have to tear down the whole engine, and maybe I'll find the rest of it in there. Something beg enough to seize up the engine. That was the problem I was trying to diagnose.... 'Cause it's locked up. 

Thanks in advance.

Rick

 

20220102-121256.jpg

 

20220102-121514.jpg

 

 

Link to comment
Share on other sites

  • Rick McGill changed the title to 2009 Hisun HS700 UTV ---- I thought the problem was electrical but I just found this in the oil filler tube.

OK. Thanks. That's what I've been hearing in another group.  I'm taking it to a guy who's done it before....  I'm hoping he can just replace the bearing and not the whole crankshaft. But I get it, impossible to tell until it's opened up.

 

Thanks.

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Topics

    • By glars56
      Does anyone have procedure ,pulling points for engine removal.
    • By meneb2
      Changing the oil on the vehicle.  replacing oil filter too.   Holy crap.  tight spaces, over-torqued filter.  cant get it off.  Have tried every filter wrench out there.  cant get a good angle for me to torque it off.  Ideas?
    • By CDT540
      Just bought a used 2015 MSU 500.  I am in the process of replacing all the fluids and generally going over everything.  I pulled the outer plastic clutch cover off and oil started dripping out.  Oil was everywhere, a huge mess.  I thought for sure I had a bad seal on the clutch or secondary.  So I removed the clutch and secondary CVT so I could get a look at the seals and they both were dry as a bone.  The only two dry spots.  Now I  am stumped.  If oil did not get into the by way of the two shaft seals, how on earth could it have gotten in?  
      Thanks
      Chris


    • By RickinMT
      2009 Hisun 700. Well, back to square one. I've been doing this rebuild since Jan. 2021. MANY new parts and fixes and re-starts and working/then broke/then working/then broke... and on and on. Last week I had a good ride, about 18 miles. Ran great. Parked in the garage for 2 days and then the exact same problem as last time-- Cranks and cranks, about 6 or 8 times, and then click: nothing. I get one click and a red warning light on the dash but it's too small and doesn't say what it is. It's not the battery: it's fully charged. Had it on a charger overnight afterward and still getting one click. It's like the starter is stuck or the engine is seized. The last time it happened I took it to a guy who's rebuilt many of these and he found the starter was full of oil! Black oil. He said it was black 'cause it got cooked trying to crank. Put in a new starter and he did all kinds of adjustments and between him and the neighbor it was running great. Now it's stuck again. I'll pull the starter when I calm down.... One of the MANY new parts we threw at it was a new battery. it's got plenty of power, 350 cold cranking amps. Is it possible to have TOO heavy a battery? But has ANYONE run into this?      
    • eManualOnline
    • By David 184
      it looks like the rubber gasket that is used to weather proof the main instruments ( signal light, speedometer , tachometer, etc) on my Coleman 400 UTV that I purchased in the fall of 2021 is falling down across the instruments. This is obsuring all of the indications at the top and is now affecting the operation of the tachometer since it forms the circle around the tach.  Anyone else had this problem? is this something that I can take apart and fix or is this something that is sealed?  
  • Gallery Images


×
×
  • Create New...