Quantcast
Jump to content


Turbo Trooper


Az Bound

Recommended Posts

  • 2 weeks later...
I put a turbo on my trooper, it works good so far having some leaning out issues that havnt figured out yet but makes power like crazy love it havnt busted it yet

Iam thinking about buying one of the two kits that Iam aware of for the troopers. By the way, someone mentioned to me that on the newer models the injectors are smaller and that it is necessary to replace the injectors to eliminate a lean condition with the addition of the turbo charger. Something you might look into?

Anyway, thanks to everyone for your input and I'll let you know if I go ahead with the install.

Link to comment
Share on other sites

  • 4 weeks later...
  • 4 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Keith k
      Just got this kymco 450i Uxv from a guy, drove it around before I paid. Got home drove around town a little while the next day and it started squealing and amd didn’t want to go. Got to looking at the clutch, that’s were the noise is coming from, the primarily sounds like. Maybe a bearing in there cause the grinding noise and it only makes the noise when you go to move.
    • By AlphaSerenity
      Hello,
      Before I invest $10k+ into a brand new UTV for the farm, I want to get my feet wet with a fixer upper and learn the mechanical side of things. I acquired a 2022 Hisun Axis 500 (Lowes-specific model) from an auction for $500. It has only 200 hours and 120 miles on the engine. It looks like the previous owner used it for ranch work and didn't drive it on trails, deep water/mud, or anything too crazy.
      While it runs and moves, it has some problems. It struggles to accelerate up any incline in high and low range and sometimes stalls when I let off of the throttle or change gears. When I apply throttle in neutral, it sounds like it is struggling for fuel/air and pops. When I decelerate, there is a grinding sound coming from the clutch, which I've read to be related to the one way bearing and is semi-common. The last thing I've observed is sometimes the speedometer display sometimes will show a much higher value for a few seconds after barely touching the throttle. Based on the documentation, if a problem is detected from the sensors, the instrument panel display should have an error code rendered on the screen in place of the time, but this isn't happening. Here is a video showing some of these issues (engine is exposed with console removed):
      https://www.youtube.com/watch?v=FFAkO5TaGps
       
      Here is another video of the clutches in action:
       
      I've done some research, but information on this specific unit and sister units is limited. There does seem to be transmission and clutch issues reported. I still need to check into the head gaskets. I don't have the equipment to test compression right now, but I do plan on ordering what is needed soon. I do have an order in place for some cables to read the diagnostics from the computer. There is a shop two hours away from me that works on Hisun products, but I am hoping the problem can be identified and is something within my ability to handle. Below is what I've already investigated.  I am leaning towards the primary clutch needing replacement right now.
      After getting it home and unloaded, I did the following maintenance/checks to it prior to operating it further:
      Changed the engine/clutch oil (and filter) and gear oils using manufacture recommended viscosity Changed the air filter and checked for cracks in the air intake flow. Verified good suction. Cleaned the throttle body Changed the spark plug and verified the gap was within spec (0.6-0.7mm) Changed the coil and coil wire Changed the fuel lines, fuel injector, and verified the fuel pump was outputting the correct initial prime pressure for ignition and continuous pressure after ignition. Also completely emptied the fuel tank and made sure octane 91+ fuel is being used per manufacturer specs. Ran seafoam through system too. Cleaned the spark arrester and verified no cracks or gaps in the exhaust flow Changed out the O2 sensor Checked all wired connections to ensure they were secured and no breaks were visible Checked the belt for tightness and for any signs of wear and tear Verified 4WD and the differential lock function as expected - still hesitates and struggles uphill Verified the fan gears in the shifter are not corroded and working as expected ECU was reset after replacing sensors and fuel-related parts  
       
      Thanks!
    • By Booker
      I appreciate any advice anyone can give.
      I am working on a Challenger 750 that the drive belt broke on.
      Removed the side cover and spun the primary drive sheaves. Something was clunking.
      Took it off and pulled the outer cover and all of the rollers were out of their spot and clunking when rotating.
      I noticed these rollers are not round. They have 2 different flat spots on them. Are they supposed to be round?
      If not, How do they go back in? Flat side down, up, I don't know.
       
      I apologize for not explaining this properly. I was just hoping someone has seen this before.
    • By skittle021
      So I've got a Hisun 550 that I was doing some work on that required removing the CVT and it's housing. Upon attempting to reinstall the clutch, sheaves, etc, I found that the belt no longer fits - it's far too wide. None of the parts have been replaced, they're all OEM. Exactly the same parts as what I took off a few weeks ago.
      To be more specific, my belt is 1.25in wide, but the gap between the clutch and the primary sheave is only 7/8in wide. I'll include a few photos to explain.
      Has anyone ever experienced such a bizarre problem? Any help at all would be appreciated, I've been stuck on this for a month. I'm open to just about any suggestion.
      Photos: 
       





    • By goindeep
      Well now i could use a lil help... i have a trooper in my shop now that has wiring issues... this poor guy paid another shop $1000 to re wire the body control harness, and boy oh boy did they chop it up!!! I am Buillding a new harness from scratch... what i need is a diagram that tells me what each fuse and relay control on the Engine fuse/relay block.. any help is greatly appreciated!!
      Josh
      No Limitz
×
×
  • Create New...