Quantcast
Jump to content

DO NOT BUY A LANDMASTER UTV!!!!!!


Recommended Posts

I purchased a new 2023 Landmaster UTV L4 in October of 2023.  UTV didn't seem to have as much power of the demo L4 that I drove but figured once it broke in it would be better.  After about a week the unit started bogging down backfiring and stopping.  Gas fumes really bad, wait a few minutes and it would start up again.  Brought it back to the dealer and after keeping it for a few weeks said he couldn't find anything wrong with it.  Got it back home and it started acting up again, brought it back to dealer a week later and he said he found couple things that might cause it to do run bad and he was able to replicate the issue but didn't really know what was wrong.  Got it back home again after being at dealer for several weeks and the unit started running bad again right away.  Brought it back to dealer and he went back and forth with Kohler about possible fixes but just checked somethings and try to swap a few parts but still runs bad.  I called Landmaster HQ to speak with someone about a refund and was told that was handled at the dealer level.  Dealer called Landmaster and they told him they didn't do refunds or exchanges especially with units that had problems.  The dealer is now trying to get a new engine to but I have not heard anything as of yet.  I did file complaint with Better Business Bureau and they accepted my claim and reached out to Landmaster.  The National Service Manager called me and said the he had been contacted by the BBB about the complaint and he would look into it.  I told him that I would just like to have my down payment of $2,000.00 returned and never mind the over $1,000.00 I have paid in notes for a UTV that I cannot even ride on without hoping it gets me around the neighborhood.  I have found out that the 2024 Landmaster UTVs will have Vanguard engines due to issues with the Kohler engines.  Very disappointed in what is "Proudly Made in the USA" and the way Landmaster has treated this disabled veteran! 

Link to comment
Share on other sites

  • 5 weeks later...

So, I got a new engine installed right before the Easter break and was excited to have it for the kids to ride that were coming over Sunday.  Unit is running worse than it did before, instead of running right 50% of the time now its more like 30%.  The backfiring that its doing drives my poor dog crazy.  And the drive axel going to the front wheels is rubbing on a part of the engine, and both boots are damaged to where you can see the bearings.  The dealer I got it from is primarily a lawn company and his busy season is starting now, said it would be about a month before he can check it out.  Haven't heard back from Landmaster HQ as of yet but I keep reaching out to them.  All we want is the UTV we are paying for to work as advertised so we can enjoy our UTV riding.  Will update soon as I hear anything.

Chuck 

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By Jay5
      I’m looking for a quiet side by side for my wife and I. We will do some trail riding but nothing too extreme. We are more geared toward leisure riding since we are in our sixties. We go to Wyoming in the summer and have been looking at the Honda Pioneer 1000, can am defender.
    • By Buddee
      Put a new carb on the 500 to replace the leaking OE one.  Machine idles fine and mid and top end runs great.  It tends to have a hesitation right from the start - bottom end.   Thinking it may be the air/fuel screw??  I didn't do anything with the carb out of the box and is it direct replacement for my machine.  Of interest is the manual choke doesn't seem to work very good now.... wonder is it getting too much air?
       
      Any help appreciated!
       
       
    • By great8redsfan
      Okay folks. I have a low power issue. Been like this for a few years. Place I work at bought 3 and all have lost most of the pulling power.  They gave them away after local shop worked on one for 3 months and it had great power for about 1 month and then crap. They replaced throttle body, fuel injector, spark plug and IAC motor. Seat belt switches have wires cut and left open so no seat belt warning light anymore. It revs to 6k rpm in neutral but when put in gear and take off in low it just doesn’t seem to want to go anymore. Running 93 octane fuel with Stabil.  Any ideas greatly appreciated. I dont have a scan tool but no codes on dash. If held to floor it pops a little and runs almost 5K rpm but if I let off pedal about an inch it smoothed out and revs up to 6k rpm. 
    • By DLJ
      Have a Hisun 800 it runs for about 35 minutes then stalls. Crank's over but has no spark. Let it sit for 15 to 20 minutes and it starts and runs again for about 35 minutes. Changed the CDI / ECU controller and still does it.
    • By buckrub
      Hey guys! Newbie here. I'm an old man who's better with plowing a mule (4-legged kind) than these newfangled beasts. I, and a friend of mine, just bought new Coleman sxs and are having to finish the assembly. I've been reading on this site and I'm falling on the mercy of you experts. The only way I'm an expert is that an "ex" is a has been, and a spurt is a drip under pressure. LOL First off, the 2 buggies have no ignition switches. They seem to mount on the dash, not the opening in the steering wheel shaft cover, so we ordered new ones that are supposed to fit. They are 8 inches long, and have a 4-wired white plugin which is slightly rectangled when looking at the end of the plug. The trouble is there's nothing to plug into. There is a three-wire grey plug close enough to reach the four-wire plug, but of course, they are not compatible. 
      Secondly, the blinker, light, ect. unit on steering wheel just spins around when touched. I see no way in heaven or earth to secure it. I've looked at a diagram on the Powersports site, but can't detect how it mounted. Fellows I'd be so grateful for any help with this. Me and my mule will even plow your garden for free, for your help. LOL 
       
×
×
  • Create New...