Quantcast
Jump to content

ruesch95

just some info.

Recommended Posts

Sorry that I havent been around much. Been really busy with work and other projects.

I'll start out with what happened in November. On the gas tank, there is a pick-up for the fuel delivery and the return, and the nipple that the delivery hooks too busted because of the cold (I think). Been searching for months to find a replacement or one that would work with it. Finlay decided to fix it with some parts from my local Napa. I got 5/16" fuel line connectors and drilled out and put that in a put some silicon around it. Better than new!

Then, my battery crapped out on me, went every were that sells battery's within 20 mile radius and couldnt find anything! Then I found a big riding lawn mower battery for $36 at Checker Auto (Oriley, etc.) figured if it wouldn't work I could use it on my mower. it fits perfect and starts and turns over the Ruesch great! Im going to get another one to put under the seat to run the lights and radio. Then do a battery isolator .

So for the Ruesch owners out there whos dealers are gone(like mine) or are flakes and cant find some OEM parts, here ya go.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Sorry that I havent been around much. Been really busy with work and other projects.

I'll start out with what happened in November. On the gas tank, there is a pick-up for the fuel delivery and the return, and the nipple that the delivery hooks too busted because of the cold (I think). Been searching for months to find a replacement or one that would work with it. Finlay decided to fix it with some parts from my local Napa. I got 5/16" fuel line connectors and drilled out and put that in a put some silicon around it. Better than new!

Then, my battery crapped out on me, went every were that sells battery's within 20 mile radius and couldnt find anything! Then I found a big riding lawn mower battery for $36 at Checker Auto (Oriley, etc.) figured if it wouldn't work I could use it on my mower. it fits perfect and starts and turns over the Ruesch great! Im going to get another one to put under the seat to run the lights and radio. Then do a battery isolator .

So for the Ruesch owners out there whos dealers are gone(like mine) or are flakes and cant find some OEM parts, here ya go.

Welcome back. Riding lawn mower batteries are great. That is what I use in my race cars. Watch the silicon, may breakdown from the gas and leak.

rocmoc n AZ/Mexico

Share this post


Link to post
Share on other sites

Welcome back. Riding lawn mower batteries are great. That is what I use in my race cars. Watch the silicon, may breakdown from the gas and leak.

rocmoc n AZ/Mexico

Thanks! The battery works great! I wish I would have used these kinds of batteries when I was racing.

The silicone is Loctight Gas and Oil resistant adhesive.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Thought I would give a little bit of a update on the battery and fuel tank fix. Both working well! The battery turns the Ruesch over fine in 30 degree weather (what it was yesterday here).

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By Farm man
      I have a hisun 700 I went out to start it one morning and it made a clunk then nothing I am  mechanical inclined so I start trying to figure things out.  I narrowed it down to starter.  I changed it out with a brand new starter it made a grinding sound then nothing please advise me as I’m a old points and spark plug kind of guy not much experience with utv point me in the right direction don’t want to start tearing things down that don’t help??
    • By Paul R
      I have a new Massimo T boss 410 with 2 hours on it. I tried to start it today and I get no power at all. I tried jumping it and still no power sounds electrical problem. Any help would be great 
    • By lhcribbs
      I recently inherited a 2014 MCU 500. A nephew accidentally put diesel in the tank, proceeded to run it until it stalled out. We proceeded to empty the tank and put fresh gas in it. It ran maybe for 10 minutes then shut off. Haven’t been able to get it started since. That’s when I started to mess with it. This is what I’ve done so far. I might add I know the very basics of on engines so I thought I would come here and get some advice. 
       
      - emptied tank and lines leading up to fuel. Filled and primed with new gas.
      -cleaned air in-take, it was pretty dirty. 
      -did a full oil change. I felt like there was definitely diesel mixed in. 
      -changed spark plug. Tested and working appropriately
      - tested fuel injector and it appears to be working 
      That’s where I’m at so far and still nothing. At this point looking to see what the next steps would be in trying to diagnose what’s going on. Appreciate the help in advance. 

      Thanks, 
      Harrison
       
    • By GDS
      I have a 3010 with about 400 hours. It runs great and idles great but can be hard to start. Even at 100 degrees outside you have to choke it to start after that it runs well. Could use help so the wife can start it easier. 
    • By PierceIt
      Hi everyone - I was driving my 2017 Cub Cadet Challenger 750 EPS today on the ranch when it dies on me. It started right up - and then as i was driving after about 50 feet the engine just turned off. It was running perfect before it cut out on me. No alarms, no weird sounds or smells. It just turned off. 
      When I turn the ignition key, the starter cranks away and the battery and starter turns fast and strong - but the engine doesn't start.
      I've confirmed gas flow to the carb - that the fuel filters are clean and clear. I've replaced the spark plug with a brand new one. I checked every fuse with a meter. I have confirmed air filters and airflow are good. 
      But the darn thing cranks away without the engine even making a sputter or even attempting to fire.
      Is there a kill switch somewhere that could have been tripped? I checked the seatbelt sensor, the brake sensor, and parking gear sensor - all are working and i'm in Park, pressing down on the brake, and have the seatbelt latched when i try to start. but - nada!
      It acts like it isn't getting a spark. but like i said i put in a new spark plug. I have a feeling there is a sensor or an electrical kill switch somewhere that tripped. 
      open to any ideas.
      thanks all
      Pierce


×
×
  • Create New...