Quantcast
Jump to content

Charles staton

I guess I need to re-jet, but which way to go?

Recommended Posts

American Sportworks UTV, I swapped in a Predator 670 engine. I relocated the exhaust which was originally bolted to the side of the engine, to the rear of the buggy, via some flexible exhaust pipe. It runs like crap and I think maybe the reason is my exhaust is adding restriction. So I would need to put in smaller jets, right?

Also, the jets installed at the factory are two different sizes. The reason for that as I read somewhere, is that (with the muffler in the factory position) the exhaust gas path through the muffler is longer for one of the cylinders than for the other. I think my added section of pipe might negate that difference. So should both sides be jetted the same now?

Does anybody know where to get jets for this? 

20200627_171520.jpg

Screenshot_20200906-184656_Amazon Shopping.jpg

Screenshot_20200906-184744_Amazon Shopping.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites


On 9/7/2020 at 9:16 AM, Travis said:

Might try here, https://www.performance670.com

If not you ought to try and get in touch with the YouTuber RedBeardsGarage, Or, Cars and Camera's .They're  the brain to pick on all the predator engines.

I've seen those guys on YouTube but never occurred to me to ask them questions. They're obviously just regular dudes but for some reason, seeing them on YouTube, I think of them more as characters in a movie that you can't really talk to; a one-way presentation of entertainment and information. I'll give it a shot, thanks for the suggestion. 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By j.fulciniti
      Hello Folks - newbie here with my first post so go easy on me.  I picked up a Buck 400 in May 2020 direct from Massimo when they were doing a closeout sale on the 400 models.  I read the reviews and was skeptical. 
      We live in a golf cart community  we do not plan any off roading - just some very mild work tasks like hauling firewood / brush etc.  Honestly, all we do is cruise around our neighborhood roads.  I pulled the trigger b/c the price was cheaper than a 2WD lifted golf cart and the Buck  had way more features.
      We have a few steep hills and after about 20 - 30 minutes of cruising, my check engine light comes on.  It only happens when we are going up or down one of the hills .  We head straight home and things seem fine the next day.  Light never comes on unless we tackle multiple hills during one ride.
      Should I be worried?  
      PS - Unit is 4 months old and has 258 miles on it - barely broken in.  I've yet to go full throttle on a flat or up a hill. 
    • By Argretez
      Ive got a 2014 Arctic Cat Wildcat X1000 sxs. Ive been trying to locate a well priced rear rack to carry a spare, Roto packs of gas and water as well as recovery equipment. Anyone know where i can find this stuff. As well as i need a spare wheel and tire. 
      Thanks
    • By Randy Stevens
      Hey all, I bought a Hisun 550 back in June of 2019. After 6 weeks of ownership, this machine took to sputtering when started and under power. I checked everything I could think of before I took it back to place of purchase....(rural king), since it had a one year warranty.   They kept it almost two months stating they were waiting to get info from Hisun to rectify the issue (supposedly faulty drivers seat belt). I was told by the tech that they replace seat belt harness and cured the problem. It did! Ran just fine again for almost a year and now the very same issue has returned. After doing a little investigating on my own, I noticed that rural king did not replace the seat belt harness at all.  The wires to seat belt connector was cut and spliced and taped back together. Now I’m not real sure what the real problem is as that tech is no longer with company and can’t seem to locate the past work order for my machine.  Hisun customer service is non existent . I’m on my own and begging for help. Im mechanically inclined but if this is an electricical issue, I’m screwed! No warranty left. Any help would be gratefully appreciated.
    • By Chad Rice
      HELP - my wife and i just bought a 2013 joyner trooper 1100 and we rode for 2 evenings with no problems. Went to ride last night and all of a sudden it acted like something was catching up and it didn't want to move easily. Whatever it was must've broke and now it moves with no problem but is making a rubbing/grinding noise somewhere in the backend. Could it be wheel bearing, differential, or something in cv shaft. Any info or similar experiences is appreciated. 


×
×
  • Create New...