Quantcast
Jump to content

William Lyons

2015 Massimo 700 will not start

Recommended Posts

I have changed the plug, changed the fuel injector, drained the fuel tank looking for water, replaced the coil , checked out the wiring on top of the fuel tank looking for bad connection .  The UTV will sputter but will not start.  Any ideas will be helpful!
 

Share this post


Link to post
Share on other sites


 

Engines need 4 things to start,

1. Fuel

2. Air

3. compression

4. Spark (at the correct time).

i would start by removing the air filter, and spray starting fluid or carburetor cleaner straight into the air intake, then try to start it, if it fires up, then dies, you have a fuel issue. It could be as simple as a clogged fuel filter also.

 

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites

After trying several things suggested with no help, I removed the new fuel injector and installed the original injector.  No luck so I removed the injector and held it above the fuel port and the UTV started.  Does this sound like too much fuel or a problem with the injector?

Share this post


Link to post
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By bjones
      2007 Mule 610,  owned for 8 yrs and valves were ticking when I got it and had them adjusted twice and this is when plugs began to foul.  I replaced battery (used battery I had on hand) a yr ago and didn't foul a plug for some time and replaced batter (new) with a bigger lawn mower type battery again a month ago and have fouled two plug since.  Had carb cleaned and valves adjusted and still fouls plugs way to often.  Friend has a mule just like mine and his does same thing. Have read this is a common problem with 610 mule.  Any help or suggestions would be welcomed.  Thanks and stay healthy.
    • By Regretting my choices
      Hello.  I purchased this unit as a "non runner" with the intent of using the frame to build a go-cart, but once I got it home it seemed way to good to part out.  The motor cranks over, and I have spark, but no fuel.  If I put a little fuel in the cylinder it fires up until that fuel is burnt, then of course it dies.  The fuel pump is not running and I have removed the plug and there is no power going to it.  I have checked the safety switch on the brake pedal and its fine, I have checked the fuses, all good, but am not sure where to go from here. The shifter is missing on the unit, but the indicator light on the dash shows its in neutral, and the e-brake indicator switch is working as well.  I am thinking of jumping power to the fuel pump next to see if it runs and if the motor will start.
      What am I missing?  What can stop the fuel pump from getting power to it?
       
       
    • By Hisunsadman
      Last October we were sitting at an idle on a Sunday morning and it died for the first time since we time since we bought it new I've already sent it to the shop because it's under warranty after trying to fix it. New fuel injector new spark plug couldn't do a compression check because I couldn't find anything to fit it but now that it's at the shop I have a feeling that the exhaust valves tighten themselves up and they are not closing anybody ever have this problem?
    • By albert schewe
      my name is albert i have in my shop a hs700utv that im getting no fire to coil i replaced the cdi  and checked the relays and ignition switch out getting power to the cdi but nothing to coil and i didn't find any broken wires. they said that it was running fine and then it just stopped and  wasn't getting any power to the coil  is their another sensor on here that will stop it from firing  i have looked at a wiring diagram but im not seeing  anything different from what i know  i checked the cdi and im getting fire to it but not to coil and this is a second coil no difference  and also this is a delphi cdi 2 port is their any way to check it i know im getting power to the black  plug in cdi  on the # 10 the green and black wire but nothing else the blue and black wire is opposite of it the emergency brake and neutral switch is working  is their a obd II plug for this i found one in back of pickup bed but i cant find a scanner but im not sure if it is one  and im getting power to the stator the threee wires  im at a lost here 
    • By Joe in CO
      Hello everyone.  I picked up a 2012 hisun strike 800 UTV.  Previous owner said that it overheated.  They were trying to drive it back to their vehicle and said it just stopped running.  He said he thought it was a blown head gasket.  They replaced fuel pump and looks like a new starter solenoid relay.   It does not have any antifreeze in the oil so don’t think its head gasket (I ordered new ones anyway). It turns over but not with a lot of juice.  (Kind of like an almost dead battery). I put in a new battery but still does the same thing.  Any thoughts?
  • Similar Tagged Content

    • By Ethan McKinney
      This is a carb model not EFI it was in pieces when I got it. I got it running by replacing the fuel pump had to bypass this little reservoir thing I can’t find how it goes back in please help. Machine runs good but I have fuel coming out of the drain on the carb. This is a pic of the reservoir thing thanks



×
×
  • Create New...