Quantcast
Jump to content

2016 Polaris RZR XP 1000 windshield HELP


Recommended Posts

  • Alex changed the title to 2016 Polaris RZR XP 1000 windshield HELP

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

 Share

  • Similar Topics

    • By TexasBuckeye
      I ordered remote control hardware from Amazon https://www.amazon.com/dp/B07P2G4T22?psc=1&ref=ppx_yo2ov_dt_b_product_details and initially installed module behind the switch panel and wired it into the winch control switch.  After researching the 2014 HiSun service manual posted by another forum member, I discovered a better way to implement (fyi-this is not documented any Coleman service manual that I could find)  My UTV is a 2022 model, but the wiring appeared to be the same for my model. 
      There was an unconnected Molex plug hanging under hood on the driver side (Molex#33471-3301), (see photo).  I purchased a Molex 3 wire connector ((Molex#216283-1032) directly from Molex  for $5.82 including tax & shipping.  This connector has the 3 wire pigtail to easily splice to the remote control module wiring.  https://www.molex.com/molex/products/part-detail/cable_assemblies/2162831032 .
      I added a ground stud near the parking brake mechanism in order to connect the black wire from the module see photo) .  I added velcro to the module and then secured with zip ties to the back of the nameplate bracket (see photo). 
      See the wiring diagram for hook-up that I used.  The loose blue wire is the antenna so it is not connected to anything.  





      Molex Wiring.pdf
    • By amautv
      1 1/2 years ago I was riding along in my 2018 Coleman 550 Outfitter when the CVT belt broken.  Just prior to that I was having some shifting issues that I now understand can be part of the clutch. Finally a few months ago I sent it in to a shop who put in a new belt as well as a new wet clutch (drum, one way bearing, etc and an oil change) He fired it up and it turned on fine, sounded fine and I took it home. It was an auto shop but not a UTV specific shop. So get it home and after a half hour or so it started making some noises with my 10 year old driving it around. I get home and he said theres noises again and I played around a bit. Within a short bit of trying to drive it around I started having noises that I now understand was my One Way Bearing being destroyed. Aka metal noises from the bearing falling apart.   Of course, after the cost of $800 to take it to a shop plus $200 in gas, trailer rental etc to take it in and back (it was a friends shop that was a bit of ad istance) I was quite ticked and pushed the UTV back into my garage and left it for a while.  Then this past weekend i watched a bunch of Youtube videos along with a mechanic friend to pull things apart.  We found the spindle was loose, opened it up further and found the one way bearing fell apart in my hand and the little bearings were already worn, no longer round and this was from less than a hour of use. THerefore leading me to believe it had very quick failure after the new wet clutch was put in.  We looked things to look for damage further.  Nothing really scratched/grooves etc so I ordered a new OEM bearing and we put it in, sealed it back up, followed the specs of everything and was 110% sure we put the One Way Bearing in correctly.    We rode it around for a hour, sounded fine.   Next day used it, sounded fine for a half hour.   Third day I turned it on and let it idle a little bit and found that I was hearing metal scraping again like I did right after getting my utv back from the shop.  Therefore I am 99% certain the One Way Bearing is about to break again (already breaking)   Its a brand new OEM belt.  Nothing looks off on the spindle.   I do not know for sure if the shop touched the inner race for which, in my understanding, the One Way Bearing spins. I know I may be sounding ignorant here.  I am not a mechanic by any means but I have learned a bit with the recent Youtube videos and attempted repairs.  Whatever that "ufo" looking object is, we replaced the bearings (those black things that spin) I replaced the whole "Ufo" lol... as the original had some wear/tear that prevented it from spinning perfect. Nothing currently
      visibly looks off... and the issue is mostly when the machine is more in an idle.  It was at an idle when the One Way Bearing sorta went kaput the last time.  THe noises is at an idle... but if I can get it drive, its fine.  It also affects the ability to shift the gears. 

      I know I will have to replace the One Way Bearing again... I just dont know what might cause the issue that is destroying the bearinga nd so quickly.   Again, this all started when the belt snapped when I was going about 15 mph down a road on a warm day.  It has higher miles.  The wet clutch was in bad shape and its replaced.   The paperwork says "wet clutch assembly kit")   Is there something that the belt can do to cause damage that might not be as visible but would directly create an issue that lets the bearing get ate right up?? Help me!  I hate this machine and I really want it to run well ... so I can sell it and find something else  haha..
    • By paraord
      Hey guys,

      While installing the High lifter lift kit in my 2015 Mule 4010 I nicked the piston, strut rod, the shiney rod in the middle that I cant remember the name (no coffee yet this morning). I knew the nick was deep enough to eventually tear up the seal and she'd let loose. Well 3 months or so down the road here we are, its blown out. 
       
      My question is how do I know which strut I have? I see 2 listed in the exploded 45023-1006 and the 45023-7503. The difference is the spring rate or K value. Seeing as I have high lifter springs does it matter the K value? And if that's the case can I use any of the 45023 prefix struts from various other models? 

      Thanks all,
       
      Andrew
    • By Sommer Wildes
      TLDR (too long didn't read) in blue for quick scanning
      Hey all! I'm new to the Side-by-side/UTV world. We own a smallish farm and decided to go with the 2021 Tracker 800LE Crew. We like the seating and the ride is smooth. However as a newbie I have some questions that maybe some of you longtime side-by-side/UTV owners can help with. We're still in the "break-in" period and it seems that after 30 min or less of driving the dash area gets super hot. You can feel the heat waves coming off the floorboard by your feet and my phone sitting in the little hole (where a radio might go) felt like I left it in the hot sun for too long. The glovebox was also way too hot. 
       
      So the question is, is this normal, or should I start checking engine coolant and filters? We literal have had it a day. I have read forums and looked up info and can't find anyone mentioning this issue. I just don't want to burn the thing up before we've even put it through it's paces ya know!
       
      Thanks for any help!
    • Dream Car Giveaway
    • By Kirk
      My starter turns over (spins) but does not crank the engine over. I see the engine has a one way starter bearing similar to the one way clutch bearing. I believe my one way starter bearing needs replaced.
      Does anyone have instructions (Steps) on how to replace the one way starter bearing on a HiSUN HS500?
      Thank you,
      Kirk
  • Similar Tagged Content

  • Gallery Images

×
×
  • Create New...