Quantcast
Jump to content

Hisun 2009 "clunk"


Geof Rohrlach

Recommended Posts

love the forum. We just got a mostly rebuilt Hisun 2009, runs great, no electrical issues yet, however notice a grind and clunk after accelerating and stopping, such as at a stop sign. Sounds like wire caught underneath. We looked it over and only thing that comes close to being in the area is the secondary clutch. Some wear and play noted there. Will replace, but not sure if we are going to fix the problem.

Link to comment
Share on other sites

  • 3 weeks later...

Interesting. the shift shaft and driveshaft are under where the secondary is also. I wonder if the shifter adjustment is off, and its popping slightly out of gear, and then popping back in? I'm thinking maybe the grind is it slightly out of gear, and the clunk is it popping into gear under load.

Not sure which model exactly you're talking about? Is it the console shifter or a dash mounter shifter?

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By todd93
      Hi, all! I. I'm new to the board, hoping someone could help me out! I have a 2020 Hisun Sector 550C that I bought new in 2021. Today, I took some stuff next door to my parents. When I went to leave, I turned on the key, heard the solenoid click, but no lights, no guage activity, no fuel pump, and no starter. 
       
      The battery is good, I checked all the fuses, they are good. Not sure if the relays are good, or even what to look for there. Is it possible that it's maybe a wire? 
      I'm really stumped on this one! Any help would be deeply appreciated! Attached is a pic of the fuse box layout. 
       
      Thanks! 
      Todd 
    • By Randyh79
      Does the transmission share the crank case oil with the engine or does it have its own oil seperate from the engine?
    • By Randyh79
      Does anyone know how to adjust the headlights on a 2024 Hisun sector /Bad Boy Bandit 750? The high beams are where the low beams ought to be.
      Thanks Randy
    • By Michael Wood
      I have a 2018 Massimo Buck 400 with 278 miles. 
      Having issues with my brakes. Took the buggy hunting and when I let my foot off the gas pedal it pulls without pressing on the brake. I looked and the pads on all 4 wheels are all toast. The E-Brake hasn’t been on since I have had it. I am guessing it may be a master cylinder issue because all 4 pads are gone. They all seem to have worn evenly that’s why I think the master cylinder. Just got the machine used from a older couple and they said it sat for some time in there pole barn. Possibly the brake lines? Calipers? I took one brake apart and when I depressed the caliper it didn’t stay. Any help is muck appreciated. 
    • By didgeridoo
      Hello, All!  I've decided to replace the traction batteries in my 2018 Sector E1 with a 48V Lithium set. They may be expensive, but I figure the Discovery Dry Cell are, too. I am not looking for the max driving range, as I have never received near the brochured range to begin with, but a good mix of charge/ get work done/ charge is what I am expecting.
      I have settled on the 48V EAGL kit from bigbattery dot com. Each battery pack provides 30Ah. The kit ships with a charger, as well. The packs would be physically connected in parallel (using a busbar) to one another, maintaining the 48V voltage, but together would be able to provide the amp draw the buggy pulls when going up hill or towing a rake (rated 320 max continuous Amps). This is in comparison to the serial connection the eight 6V lead batteries. Each of the EAGL batteries looks to have its own BMS; am I correct in thinking I will have to use their included charger rather than (simply) changing the onboard charger to lithium mode? The chemistry of the pack is LiFe PO4, for what it's worth.  I haven't torn anything apart yet (to diagram), so  I am not sure how the dash will interpret the AMP draw, but the kit I am looking at includes a dash mounted charge indicator.
      If anyone has completed a similar conversion, do you have any tips? Specifically, how did you remove the original batteries, and how did you secure the new ones? I am guessing that almost any change from the stock batteries would involve at least some modifications. Any tips would be appreciated, especially things I may have failed to consider. Thanks!
×
×
  • Create New...