Quantcast
Jump to content


How to check a 2013 Prowler 1000 XTZ Water Pump


Blaine

Recommended Posts

Was wondering if anyone knows how to check a waterpump on a 2013 arctic cat prowler 1000 XTZ My cat overheated  and I was not working it that hard Have checked for antifreeze in oil in case it was a head gasket but its clean 

Next step will be to check pump and thermostat I know how to check thermostat  but clueless on checking pump I did refill rad and the started machine with cap off and coolant level did not change

Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By kgs
      Got a hisun sector 550 2019 that's got 5900 Miles on it, this year it started to getting hard to start in morning, once I get it started it works good the rest of the day. But to start it in the morning I got to hold the gas pedal to the floor and it will fire up. I replaced the fuel injector but didn't help it. So I just ordered a new air filter and 02 sensor and a maf sensor to put on it to see if this will fix it. Anyone else had this problem. I'm hoping the parts I ordered will fix it. I also bought a new battery to put in it also.
    • By Bill12345
      🙂 2022 hot seat Pioneer 1000-5 trail
    • By Randyh79
      Does the transmission share the crank case oil with the engine or does it have its own oil seperate from the engine?
    • By lonerider98
      At the end of last year my Coleman UT 500 will not go into reverse. I can hold it over toward the reverse to move it nut it won't lock into reverse. Anyone have this problem? Winter is just about over and going to have to get this resolved. Thank You!
    • By Nathon S.
      I have a Bennche 700 EFI Bighorn. I’ve recently been unable to get it to start. After a little troubleshooting I realized my fuel pump was not pumping fuel. This weekend I emptied the gas and replaced it with new. I replaced the fuel pump, fuel filter and fuel injector. I also replaced the battery, spark plug and made sure all my fuses and relays were good. I have confirmed that the float on the fuel pump is not obstructed. The UTV is about 12 years old and has less than 100 hours on it. It has not run in over a year.  Not sure whats going on?!? After doing a little reading I'm leaning towards it being an issue with the ECU or perhaps a faulty wire in the wiring harness. Anyone have any ideas on where to start looking or what I could be dealing with? Any help is appreciated, thanks in advance!
×
×
  • Create New...