Quantcast
Jump to content

Only stays running when I throttle it dies at idle Colman 400 utv


Recommended Posts

On 3/9/2024 at 3:15 PM, Richard shepard said:

I have a 2021 colman 400utv engine will start and idle, as soon as you hit throttle to move engine dies and will only start when you throttle it, let off throttle it dies, I replaced the injector and plug still the same, anyone have any other ideas

Did you try and replace the fuel filter? Also, what type of of are you using, as ethanol I believe can clog things up and non-ethanol is recommended.

I also have a 2021 ut400 and had running issues a little different than yours, but in my case I had water in the gas tank. Once cleaned out, problem solved. The problem I was having was that it was hard to start and when started, unless it was totally warmed up, if I stepped on the gas it would stall.

Definitely sounds like a fuel issue ...

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Reset the computer. Easy to do. Procedure is

1. With machine off. Turn key to "ON" don't try to start. Listen for the fuel pump to kick on.

2. As soon as you hear fuel pump kick on. Turn key "OFF".

3. Do the cycle of "ON" "OFF" 5 time within 30 seconds. Making sure the fuel pump kicks ons each time. Do NOT start the machine.

4. After the 5th "ON/OFF" cycle. Leave "OFF" for 30 seconds. 

5. Start the machine as usual. 

Also always when starting the machine. The correct procedure is as follows.

A. Turn key "ON"

B. Listen for the fuel pump to kick on, build up pressure, and kick off.

C. Turn key to "START"

Hope this helps.

Link to comment
Share on other sites

  • 2 weeks later...

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By donwan
      I have a part that fell over to the exhaust and burned the harness up. I can't figure out what it is. Does anyone know what the start relay looks like? The part I can't figure out has 4 wires, a red power, a green and brown wire, a black and unsure what the 4th color was. Anyone have a clue?
    • By great8redsfan
      Okay folks. I have a low power issue. Been like this for a few years. Place I work at bought 3 and all have lost most of the pulling power.  They gave them away after local shop worked on one for 3 months and it had great power for about 1 month and then crap. They replaced throttle body, fuel injector, spark plug and IAC motor. Seat belt switches have wires cut and left open so no seat belt warning light anymore. It revs to 6k rpm in neutral but when put in gear and take off in low it just doesn’t seem to want to go anymore. Running 93 octane fuel with Stabil.  Any ideas greatly appreciated. I dont have a scan tool but no codes on dash. If held to floor it pops a little and runs almost 5K rpm but if I let off pedal about an inch it smoothed out and revs up to 6k rpm. 
    • By Mark M
      Hello, Hope someone can help driver side cv axle broke anyone know of aftermarket ones you can get, I have 40 Hours on the machine and don't want to pay 450.00 for a new one from cub cadet but I can't find anything after market 
    • By buckrub
      Hey guys! Newbie here. I'm an old man who's better with plowing a mule (4-legged kind) than these newfangled beasts. I, and a friend of mine, just bought new Coleman sxs and are having to finish the assembly. I've been reading on this site and I'm falling on the mercy of you experts. The only way I'm an expert is that an "ex" is a has been, and a spurt is a drip under pressure. LOL First off, the 2 buggies have no ignition switches. They seem to mount on the dash, not the opening in the steering wheel shaft cover, so we ordered new ones that are supposed to fit. They are 8 inches long, and have a 4-wired white plugin which is slightly rectangled when looking at the end of the plug. The trouble is there's nothing to plug into. There is a three-wire grey plug close enough to reach the four-wire plug, but of course, they are not compatible. 
      Secondly, the blinker, light, ect. unit on steering wheel just spins around when touched. I see no way in heaven or earth to secure it. I've looked at a diagram on the Powersports site, but can't detect how it mounted. Fellows I'd be so grateful for any help with this. Me and my mule will even plow your garden for free, for your help. LOL 
       
    • By Anthony Vigil
      Can anyone tell me how they grease the drivelines ?  Can’t grease the u joints. Do you need to take the driveline off ? 
      And are they easy to take off?
      Thanks
×
×
  • Create New...