Quantcast
Jump to content

silverbullett

2020 Kawasaki Mule Pro DX Yanmar Diesel Too Loud

Recommended Posts

Just purchased a 2020 Pro DX  with Yanmar diesel. Had a 2007  3010 Trans Diesel I traded in. My problem is that the new machine is so much noisier  than my old one.

Has anyone had any luck in quieting down the noise? Sound proofing.?...changing the exhaust routing.?...the muffler? Any ideas or solutions would be appreciated.

Share this post


Link to post
Share on other sites


Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.


  • Similar Topics

    • By jwienrich
      HI new to the forum so this is my first post and problem. So I have a 2005 Ranger 500 6x6 with a carb and do not have any power to the fuel pump. Research has suggested that it could be the pdm but after looking extensively through my machine I cannot find a pdm. I can only find 3 flat black thin boxes under the hood on the passenger side. Are there some ranger 500's without pdm's? I bought this machine new and it has never been messed with. This machine has been in storage for several years and has only 12 hours on it.
      Thanks, Jeff
    • By lhcribbs
      I recently inherited a 2014 MCU 500. A nephew accidentally put diesel in the tank, proceeded to run it until it stalled out. We proceeded to empty the tank and put fresh gas in it. It ran maybe for 10 minutes then shut off. Haven’t been able to get it started since. That’s when I started to mess with it. This is what I’ve done so far. I might add I know the very basics of on engines so I thought I would come here and get some advice. 
       
      - emptied tank and lines leading up to fuel. Filled and primed with new gas.
      -cleaned air in-take, it was pretty dirty. 
      -did a full oil change. I felt like there was definitely diesel mixed in. 
      -changed spark plug. Tested and working appropriately
      - tested fuel injector and it appears to be working 
      That’s where I’m at so far and still nothing. At this point looking to see what the next steps would be in trying to diagnose what’s going on. Appreciate the help in advance. 

      Thanks, 
      Harrison
       
    • By Dennis Knepp
      New guy here,  my question is, is vapor lock common on this machine? When I run it for a while and shut it off it will not restart if it sets for 5-10 min. I have to lift the dump box and let it cool for approx 20 min before it will start. I replaced the fuel pump thinking it might be the problem. Any help would be appreciated.
    • By Gary Nations
      Just got a Champion 2000lb winch for Father's Day. Going on a 2018 Mule 4010 Trans used on the farm. Anyone have any experience/ tips for mounting? Front mount so what do I need?
      Thanks in advance.
    • By Lyonel Geary
      When I try to back up a hill, belt squeals and engine surges.  Will not back up.  Never have any problem going forward on the steepest hills.  Have seen this problem posted before but, never an answer. 
  • Similar Tagged Content

    • By lhcribbs
      I recently inherited a 2014 MCU 500. A nephew accidentally put diesel in the tank, proceeded to run it until it stalled out. We proceeded to empty the tank and put fresh gas in it. It ran maybe for 10 minutes then shut off. Haven’t been able to get it started since. That’s when I started to mess with it. This is what I’ve done so far. I might add I know the very basics of on engines so I thought I would come here and get some advice. 
       
      - emptied tank and lines leading up to fuel. Filled and primed with new gas.
      -cleaned air in-take, it was pretty dirty. 
      -did a full oil change. I felt like there was definitely diesel mixed in. 
      -changed spark plug. Tested and working appropriately
      - tested fuel injector and it appears to be working 
      That’s where I’m at so far and still nothing. At this point looking to see what the next steps would be in trying to diagnose what’s going on. Appreciate the help in advance. 

      Thanks, 
      Harrison
       
    • By Gary Nations
      Just got a Champion 2000lb winch for Father's Day. Going on a 2018 Mule 4010 Trans used on the farm. Anyone have any experience/ tips for mounting? Front mount so what do I need?
      Thanks in advance.
    • By Stiffwood1673
      My community owns a Mule KAF620 MJF.  We also have a North Star trailer mounted power washer.  Fully loaded (w/water tank) the entire trailer weighs 3600#.  Since the Mule has a rated towing capacity of 1200#, we are afraid to tow the trailer fully loaded.  Since this unit has plowing capability, I have some difficulty believing that it would damage the unit by towing the 3600# unit short distances on perfectly flat terrain, mostly concrete or asphalt.  Can any experienced Mule operators comment on your towing experiences?
    • By Travis
      Hi, all, I am here to say i have found an excellent source for kawasaki parts, It's run by  Eddie Babbit. It is called Kawasaki Partshouse. run by Babbits online, Muskegon Michigan. http://www.kawasakipartshouse.com/oemparts
      Just the other day i ordered piston rings, for my Mule 550, They got here and a Oil ring, and smaller ring were missing from the box, Kawasaki took responsibility for the "Accident" and  I had also contacted babbits, and they replied and they said" keep the old rings, order a new set and you just pay shipping" so i got $30 piston rings for 8.95!!!? Free shipping on orders over $50!!!
       
    • By Mac Spencer
      Hi friends,

      I have a 2009 Kawasaki Mule Trans 4x4 that I have been having trouble with. For a while now, the DFI light will immediately light and the Mule will have loss of power. I'm not sure where to go in my diagnostic process. I have heard that you can access the EFI system's diagnostic codes by switching the 4x4 on and off three times, however, I do not get any blink codes. Do I need to use the Kawasaki Diagnostic Software for this? Really trying to avoid taking it to the dealership.

      Any help would be greatly appreciated! Thanks in advance!


×
×
  • Create New...