Quantcast
Jump to content

Cub Cadet Diesel UTV key on no lights and wont start


Recommended Posts

New here!

 I have a 2003 Cub Cadet Volunteer Diesel ran everyday 1 day fine nothing the next. anyone had this problem? when I turn on the key not even the lights will come on. I took the switch apart it seems fine put it back in. checked the 2 blowout fuses are also fine (even tried new ones), switched the 3 relays around they seem fine to hate to have to take it in an get wallet raped someone must have had this problem before any help would be greatly appreciated!

Link to comment
Share on other sites

well Im old I drive slow so I have a CC plus I get about 50 miles to a gallon since its Diesel lol.. but anyway battery is fine even hooked my Dully Diesel to it with duel batts still nothing prob a switch Thanks for the link no help mine won't even turn over relay or switch is prob bad just thought Id ask and see if someone had the same problem before I break out the tools   

Link to comment
Share on other sites

Shouldn't be anything to do with the solenoid.  Solenoid would affect the starter but should not have anything to do with the lights not working. But you bring up a good point about being in neutral. Where are the safety switches located? Clutch, brake, shifter? Make sure those are making up.

Link to comment
Share on other sites

@Vaughn switch has nothing but haven't checked switch wiring to see if there is power to it yet @TexasT key is dead no power when switch is in on position (no head lights or yellow diesel start light) I'm thinking this is my first starting point everything is in neutral @Travis I replaced the battery a few months ago with on that was way bigger than the original shortly after I added a winch with snow plow, winch works fine .. there is 2 main fuses both are fine there is 3 relays I have swapped them around and still nothing *** my first step or problem is why there is nothing at the switch all fuses are good there's a main fuse its fine I even replaced it thinking it may be broke an I couldn't see it but still nothing its a 2003 never had any problems till now I think I read where the switch should have a hot wire going to it always even with key off ..  I should say again I took starter switch apart it looked fine also .. I'll pop switch out today and check that first to see if it has power to it then I'll update again

Link to comment
Share on other sites

this is the wiring for the switch because of the colors I have NOOO idea which could be the constant hot to the switch this I believe is my starting point the wiring harness is so dam tight it has very little if any play for me check where they go unless I start tearing the front radiator and other stuff off

Cub Cadet Switch wiring.jpg

Link to comment
Share on other sites

Is this your switch?                 www.amazon.com/IGNITION-STARTER-725-1741-925-1741-92506119B/dp/B073HKHKD1/ref=sr_1_1?s=lawn-garden&ie=UTF8&qid=1501528537&sr=1-1&keywords=Cub+Cadet+925-1741+SWITCH-IGNITION

www.partstree.com/parts/cub-cadet/parts/925-1741/

 

 

Link to comment
Share on other sites

@Vaughn Yes... I just checked fuse box I should have done this first just didn't think .. no power to main fuse in the fuse box .. this could be it .. but not sure which wire is from batt to fuse .. both wires are red bottom fuse wire has a black stripe top is all red know which one is coming from batt? this has to be it (fingers crossed maybe toes too lol)

Link to comment
Share on other sites

Yes it does but I don't think its the switch.. I unbolted fuse box got all the tape off the wires took out main fuse bottom 25A an ran a jumper from batt to it I can get lights to come on when I turn the key to on .. I took out the top 20A that's called the regulator fuse not sure what that means when I turn key I can get the oil light to come on but no lights .. when I jump batt to either when turning the key on the glow plug light does not come on which it does when the key is turned on even if the motor is hot an just cut off .. deff lost now lol

Cub Fuse Box.jpg

Cub Fuse diagram.jpg

Link to comment
Share on other sites

should add before this happened even with park brake pulled or in gear 1 or both everything would work except starter, oil light, glow plug light, head lights but not starter until in neutral .. now when key is on nothing, no starter, glow plug light, oil light or head lights no power to fuse box .. kind of strange but there has to be a secret hidden something I'm just not seeing here  

Link to comment
Share on other sites

No. Of Positions 4
No. Of Terminals 7
Manufactured by Delta Systems Inc.
The letters on the back of an ignition switch stand for the following:
M = Magneto
S = Starter Solenoid
L = Lights
A = Accessory
B = Battery
G = Ground
I = Ignition
R = Regulator/Rectifier
The designated terminal connects in some manner to that component. For example, the B terminal connects in some manner to the positive battery cable.

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

25A fuse I was jumping to red not the red/black stripe I tried both red sent power to switch .. I'm not able to get to switch or the wires with 2 hands or even 1 hand just fingers without spending a lot of time tearing stuff apart just to get to the wires including the radiator and all that go's with it 

  • Like 1
Link to comment
Share on other sites

Join the conversation

You can post now and register later. If you have an account, sign in now to post with your account.
Note: Your post will require moderator approval before it will be visible.

Guest
Reply to this topic...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

  • Similar Topics

    • By CBS
      Greetings from Southern Illinois. My name is Bruce and I currently have a Hisun HS550 Performance Rural King. I have had nothing but problems with this unit replaced so many parts of it and of course, it stopped working and will not start again for about the 3rd or 4th time since 2018 it only has a little over 500 miles and has cost me a bunch of money and headache and the Rural King where I purchased it has a repair man who is certified to work on HISUN but he charged me a little over $600 to repair it once back a few years ago and when I got it home after it being in his shop for over 2 weeks the thing worked for a very short time but when I went to start it the next day it was the same thing and they wouldn't check it further without me paying for service, labor, and parts and I went around and around with them and since there aren't any dealer service centers for Hisun near me and even most of them can't get to it for weeks to months and it could be at their shops for months as they tell me they have problems getting the parts needed from Hisun to fix these giant paper weights. Oh, and you can't buy a scan tool (code reader) Delphi 190121 unless you are one of their dealers and I can't find any other scanner tool that works with it except the Tiny Scan Tool which I purchased and it will work if I could find the correct adaptor cable and connector to connect the Tiny Scan to the diagnostic port on the Hisun HS550 Performance Rural King. Yep, I pretty much have been screwed every which way that can happen with this machine. I am disabled, have cancer, and am on a fixed income so I need help if anyone knows what the connector is called (type or part name) that will plug into the diagnostic port to get my scanner to work it is a 6-pin connector and I hear it only has to have 3 wires connected to it.
      Thanks 
    • By JFC
      I have a  3500LB Winch that only runs in one direction.  Inward but not Out.  Replaced the solenoid module.  Makes "click" when I push the "Out" button and the motor tries to spool out but then stops and begins to "click".   Does anyone have suggestions what I should try next?       
    • By skittle021
      So I've got a Hisun 550 that I was doing some work on that required removing the CVT and it's housing. Upon attempting to reinstall the clutch, sheaves, etc, I found that the belt no longer fits - it's far too wide. None of the parts have been replaced, they're all OEM. Exactly the same parts as what I took off a few weeks ago.
      To be more specific, my belt is 1.25in wide, but the gap between the clutch and the primary sheave is only 7/8in wide. I'll include a few photos to explain.
      Has anyone ever experienced such a bizarre problem? Any help at all would be appreciated, I've been stuck on this for a month. I'm open to just about any suggestion.
      Photos: 
       





    • By Yankeboy
      I bought a 2013 Cub Cadet Volunteer 37BM466D710. It has a LH775 engine in it. Now my issue is I bought it off an online auction and well I got took really hard. There is no CVT/transmission in it at all. There is a complete motor but that's it. Don't even know if the motor is any good. Anyway, I can't seem to find any real helpful information about all the parts missing. The parts diagrams don't seem to really help me. Does anyone have one or have in info or a place for me to get good info from. 
    • By Oldman
      I installed a new GY6 150cc engine in a Bull Dog Pup 200 and when I put it in drive, it grinds for a second and then runs fine.  Works great when i place it in reverse.  Could it be from it idling too high?   Any help would be greatly appreciated.
      Thanks!!!!
×
×
  • Create New...